Sikeres szezonkezdet!

BRSE KaposvárA harmadik játszmabeli megingástól eltekintve, magabiztosan győzte le a Kaposvárt a bajnoki címvédő.

Linamar-Békéscsabai RSE – 1.MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (11, 11, 22)
NB I-es női röplabda mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Árpás, Vári.

Békéscsaba: Tálas, Szakmáry, Csengeri, Matic, Bodnár, Clement. Csere: Szpin (liberó) , Petrenkó, Ludmán, Godó.

Kaposvár: Bagyinka, Araujo, Horváth, Rák, Sitkey, Szívós. Csere: Csitári (liberó) , Kanizsai, Korniss.

Eredmény alakulása: 1. szett: 15:5, 20:10. 2. szett: 14:4, 20:8. 3. szett: 11:13, 16:19.

Szép számú nézőközönség volt kíváncsi a BRSE debütálására, ahol a tavalyi hoz képest, többek közt brazil idegenlégióssal és három volt csabai játékossal megerősített Kaposvár volt az ellenfél. A mérkőzés előtt ünnepélyes zászlófelvonással állítottak emléket a veretlenül megnyert 2015/2016-os bajnoki szezonnak.

A betegséggel bajlódó Soóst, talán már a szerdai Nyíregyháza elleni rangadóra pihentette Sasa Nedeljkovic mester, így a kapitány helyett Csengeri szerepelt.

Álomrajtot vett a hazai gárda, pillanatok alatt 10 pontos különbség alakult ki a felek között. A somogyiak nem találták az ellenszerét Tálasék játékának, így gyorsan befejeződött az első etap.
A második szettben is folytatódott a csabai erődemonstráció, ekkor már a csabai cserék is lehetőséghez jutottak. Szpin Renáta ámulatosan mezőnyözött, de Bodnár nyitásai, Matic ütései is élményszámba mentek.

A Kaposvár a harmadik játékrészben éledt fel, ekkor azonban szellemes megoldásokkal és bátor játékkal törtek borsot a kiengedő bajnoki címvédő orra alá. A hajrához érve még a vendégek vezettek, így a csabai kezdősornak vissza kellett állni, hogy megfordítsák az állást és megnyerjék a szezon első bajnoki mérkőzését.

Sasa Nedeljkovic: A szezon első bajnoki mérkőzése soha nem egyszerű. Az első két szettben remekül játszottunk, míg a harmadik játszma nyögvenyelősre sikerült. A fiataloknak még sok tapasztalatot kell szerezniük, hogy elbírják a nyomást. Örülök, hogy ilyen sok szurkoló támogatott bennünket, számítunk rájuk a Bajnokok Ligája párharc során is.

Zarka Péter: Gratulálok a Békéscsabának! Szívből kívánom, hogy sikeresek legyenek a BL-ben és tovább vigyék a magyar röplabda jó hírét. Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, két szettnek el kellett telnie, hogy felvegyük a tempót. A harmadik játékrészben azonban már azt láttam, amit a későbbiekben szeretnék