Sporttörténelmi siker a tét! – Szerdán a legjobb 16 közé kerülhet a BRSE a CEV Kupában

BRSE-goldAl Pacino híres monológjában a Minden héten háború! című filmben hangzik el a következő mondat: “…Legyen szó bármilyen harcról, mindig az győz, aki mindent belead!..”

Egyszerű képlet, és leírva lehet nincs akkora hatással, mintha az ember a filmben hallja, de a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE következő mérkőzésére mindenképpen igaz. Hatalmas csata, igazi háború várható, ahol – hogy egy másik filmes hasonlattal éljünk – a végén csak egy maradhat! Az első mérkőzésen aratott parádés győzelem ellenére sem mehet biztosra a magyar bajnok, hiszen szerb ellenfelük kiváló erőkből áll, déli szomszédunk reprezentánsának erejét mi sem jelzi jobban, hogy csak szerb játékosokkal képesek évről évre kimagasló, európai szinten is jegyzett játékot bemutatni. Biztosra vehetjük, hogy a hátránnyal érkező vendégek mindent egy lapra feltéve fogják rohamozni a hazai állásokat, nem jönnek feltett kézzel a csabai katlanba.

A magyar bajnoknak a múlt héten játszott négy mérkőzéséből mindenképpen az Olomouc ellen mutatott összeszedett, pontos, és dinamikus támadójátékkal megtámogatott formáját kell a harctérre vinnie, hiszen két csatát mindenképpen meg kell nyernie a szerdai háborúban. A hazai szimpatizánsok és a szakvezetés természetesen örülne, ha az első két szett megnyerésével már biztosíthatná helyét a legjobb 16 között a BRSE, hiszen ennyi mindenképpen kell a továbbjutáshoz. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy Sasa Nedeljkovic csapata, nem szettekben, hanem a végső diadalban gondolkodik, és szerda este 18,00 órakor egy taktikus, és erőtől duzzadó offenzívát fog indítani a szerb állások ellen.

Tálas Zsuzsanna: “A rengeteg mérkőzés ellenére éppen elég idő eltelt, hogy fel tudjunk készülni a szerdai összecsapásra. A kulcs a mentális állapot lesz. Meg van az esélyünk, bejutni a legjobb 16 közé, ezt ki kell használnunk és nem szabad, hogy megbénítson bennünket. Nem téveszt meg bennünket, hogy az első mérkőzés sokak által váratlan sikere, tisztában vagyunk vele, hogy a szerb listavezető az utolsó pillanatig küzdeni fog.”

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.