Szakemberek segítik a helyes táplálkozás elsajátítását

Szakemberek segítik a helyes táplálkozás elsajátítását

A helyes táplálkozás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ennek jegyében klubunk együttműködő partnere lett a békéscsabai Zöld Bambusz Vegetáriánus Étterem, ahol a felnőtt csapat játékosai étkeznek.

Sajnos látjuk azt, hogy az ide érkező sportolók zöme súlyproblémával küzd, melynek egy része a nem megfelelő táplálkozásra és az ismeretek hiányára vezethető vissza. Ennek okán nem csak arra törekszünk, hogy a mindennapok során magas minőségű és gondosan kiválasztott étkezést biztosítsunk, hanem a témához kapcsolósó tudásanyagot is szeretnénk bővíteni játékosainknál.

Múlt héten pénteken Moka Ildikó, a Zöld Bambusz Étterem vezetője tartott hasznos előadást a csapatnak, melyet a lányok nagy érdeklődéssel hallgattak.

“Csapattársaim nevében is mondhatom, hogy szeretünk a Zöld Bambuszban ebédelni. Tudunk kérdezni a választás előtt, illetve mindig friss és jó minőségű fogások vannak. Remek kezdeményezés volt az előadás, hiszen az ebéden túl oda kell figyelnünk a többi étkezésre is. Rengeteg információ kering, jó tisztán látni, engem például az érdekelt leginkább, hogy mit mivel nem ajánlott enni, hiszen ez sem mindegy.

Ezen felül még számos lényeges ismerettel gazdagodtunk. Például, hogy milyen fontos szerepet játszik a szénhidrát és a fehérje edzések után. Pontosan milyen szénhidrát forrásokat vigyünk szervezetünkbe. Szó volt a vitaminokról és allergia panaszokról is, ugyanis sokunk bajlódik laktóz és glutén érzékenységgel, de vannak akik kihagyják a húst az étkezésesükből. Fontos tudni, hogy ezeket milyen formában lehet helyettesíteni.” – mondta Ludmán Réka.

A BRSE ajánlásával

ZÖLD BAMBUSZ ÉTTEREM és VEGÁN SZIGET

Cím: Békéscsaba, Andrássy út 51. Fsz. 21.

2009. június óta működik Békéscsabán az étterem. Ételeink tejtermék és tartósítószer mentesek. A kezdetek óta sok mindenben változtunk, de az elveink ugyan azok maradtak minőségi alapanyagokból a legjobbat. Már nem csak vegetáriánusoknak főzünk, hiszen a négy féle menü ajánlatunkkal mindenkinek a kedvébe tudunk járni, aki egészséges és finom ebédet szeretne elfogyasztani.

Kínálatunk

Paleolit hús és zöldség menük; szénhidrát csökkentett menük, glutén mentes menük; változatos zöldség és gabona köretek; glutén mentes és xilittel készült desszertek; növényi pástétomok; gabonakolbász; egészséges kávé; frissen facsart zöldség és gyümölcslevek

Szolgáltatásaink

– Ebéd kiszállítás Békéscsabán
– Hideg és meleg , húsos és vega tálak készítése
– Ballagások, családi- és céges rendezvények lebonyolítása
– Reformbolt
– Életmód tanácsadás, Vegán főzőtanfolyam
– Előadások tartása, Egészség büfé

Nyitva tartás: HÉTFŐTŐL – PÉNTEKIG 8.00-16.00 óráig, SZOMBAT: 10.00-15.00 óráig.

Étlapunk megtalálható:
www.zoldbambusz.hu oldalon