Szenzációs siker!

20151111 204909Athénban jutott a legjobb 16 közé a CEV Kupában a BRSE!

Olympiacos Piraeus – Linamar – Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (-19, -20, 17, -18)

CEV Kupa visszavágó mérkőzés a legjobb 16 közé jutásért, Athén, 600 néző. Vezette? Petrovic (szerb), Stipanicev (horvát)

Olympiacos: Malasai, Lamprousi, Konstantinou, Giota, Christodulou, Vlachaki. Csere: Konomi (liberó), Teza.

Békéscsaba: TÁLAS, SOÓS, SZAKMÁRY, MATIC, CLEMENT, BODNÁR. Csere: MOLCSÁNYI, SZPIN (liberók), FÁBIÁN, ILYÉS, NAGY V.

Eredmény alakulása:

1. szett: 4-5, 13-14, 18-18. 2. szett: 4-5, 7-12, 12-19. 3. szett: 10-4, 18-14, 24-17. 4. szett: 8-5, 12-16, 18-23.

Bár az első pont a házigazdáké volt, cseppet sem kezdett megilletődötten a BRSE. Fel-fej mellett haladtak a csapatok az első etapban. Hatalmas küzdelmet és pazar labdameneteket láthatott a közönség. A játékrész hajrájában egyenlő állásnál Fábián Fanny ásszal szállt meccsbe, amely megadta a kezdő löketett. Innen nem volt ellenszere az Olympiacosnak, így előnyhöz jutott a Békéscsaba.

A viharsarkiak ott folytatták a játékot, ahol az előzőben abbahagyták. Nagyszerű csapatjátékkal növelték az előnyt, és robogott a gárda továbbjutás felé. Szakmáry, Soós, Matic ütőhármas húzta a szekeret, és folyamatosan növelte az előnyt. Nem volt ellenszer a csabai röplabdával szemben, és magabiztosan szerezték meg a második játszmát, ezzel bejutottak a CEV Kupa legjobb 16 csapata közé.

A folytatásban Szpin érkezett a pályára Molcsányi helyett. Az ünneplés közben be is ragadt a BRSE. Nedeljkovic mester a hátrány következtében több játékost is frissített. A szett végére kicsit megközelítette ellenfelét a Csaba, de nem volt esély az újabb győzelemre.

A negyedikben újra a meccs elején megszokott Békéscsabát láthatta a közönség. Lépésről-lépésre növelte előnyét és nagy magabiztossággal szerezte meg a győzelmet, és a hatalmas skalpot, melyre méltón büszke lehet a Békés megyei hölgykoszorú.

Sasa Nedeljkovic: Mentálisan nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ahol az első két játszmában csapatként remekül működtünk. Nagyrészt betartottuk a megbeszélteket, ennek is köszönhető továbbjutásunk. A következő fordulóban a világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk, ami hatalmas ünnepe lesz Békéscsaba sportjának és a magyar röplabdázásnak.