Szép kezdés a serdülőknél.

Hétvégén kezdetét vette az Oszágos Serdülő Bajnokság (OSB), Kalocsán a házigazdákon kívül a Szegedi RSE és Kecskeméti RC volt a Békéssabai Röplabda SE ellenfele. Az alapszakasz érdekessége, hogy a tavalyi bajnokság bronz és ezüstérmese is egy csoportba került, igaz a kecskemétiek egy fiatalabb kicserélődött csapattal vágtak neki az idei szezonnak. A BRSE tavalyi gárdájának kezdő hét játékosából is csak egy fő maradt hírmondónak, így a csapatépítés fázisában, nem is lehetett más cél mint mérkőzésről mérkőzésre javulni, s felvenni a bajnokság ritmusát.
A célkitűzések az első tornán megvalósításra kerültek, tekintve hogy a viharsarkiak mindhárom mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg, csak az első találkozó harmadik szettjében került egy kis homokszem a gépezetbe.

OSB Alapszakasz, 1. forduló, Kalocsa.

Békéscsabai RSE – Szegedi RSE 3-0 (10,16,23)
Békéscsabai RSE – Kalocsai SE 3-0 (8,12,1)
Békéscsabai RSE – Kecskeméti RC 3-0 (14,11,8)

BRSE: Petrenkó Brigitta, Gacsal Emese, Glemboczki Zóra, Korniss Emese, Petri Izabella, Boskó Lili, Szalai Blanka, Kanizsai Magdolna, Varga Alexandra, Lagzi Dóra, Kárnyáczki Kata, Bartolák Adrien. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Új év, új bajnokság, félig új csapat, ez mindig izgalmas. Reméltem sok, az edzéseken gyakorolt játékelemet viszontlátok ma.  Ami a támadásokat illeti, néha már meg megcsillant valami, a blokk és mezőnymunka azonban még bőven fejlesztésre szorul. Van még időnk, így nyugodtan dolgozhatunk. A győzelmekhez gratulálok ahoz meg különösen, hogy az egész napot nagyon komolyan és fegyelmezetten vette a csapat!

TTT 3170 TTT 3547 TTT 3636