Szerdán köszöntik a kupagyőztes csapatot!

infra sajttaj. 1Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délelőtt a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE, amelynek fő témája a klub sikeres infrastruktúra fejlesztésének lezárása volt, valamint szóba került a sporttörténelmi sikert arató gárda jövő szerdai köszöntése is.

Bevezetőjében Baran Ádám a klub elnöke elmondta, hogy az egyesület 10.200.000,- forint támogatást nyert tavaly a Magyar Röplabda Szövetség pályázatán, amelyhez a forrást az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította. A 100%-os támogatási intenzitású összegből, közösségi tér, iroda, orvosi és rekreációs helység létesült, illetve öltözőket korszerűsítettek, amelyek immár megfelelnek a nemzetközi szövetség hivatalos előírásainak. Ezt a támogatást egészítette ki Békéscsaba Megyei Jogú Város további 3 millió forinttal.

Békéscsaba 2015-ös költségvetésben 30 millió forintos keretet különítettek el a létesítményfejlesztésekre, ebből részesült a BRSE is. Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági-, oktatási és sportbizottság elnöke hangsúlyozta: fontos volt, hogy tudjanak segíteni a kluboknak, hisz így tovább fejlődhettek a városi létesítmények.

“Az önerő mellé oda tudták tenni forrásaikat a szakszövetségek, vezetőségek. A klubok országos fenntartóit is kicsit motiváltatni tudtuk abban, hogy érdemes itt infrastruktúrát fejleszteni. Ennek köszönhetően tavaly több mint 100 millió forintból újult meg a sportinfrastruktúra Békéscsabán.” – jegyezte meg a bizottsági elnök.

Kiss Tibor alpolgármester – a BRSE szurkolójaként is – a klub és a csapat eddigi érdemeit ecsetelte, amellyel példaként szolgálhatnak valamennyiünknek. Mint mondta, a város szívesen áll oda a sok-sok munkával sikereket elérő csapat mellé.

“A BRSE lelki otthona Békéscsaba, fizikai otthona, pedig a Városi Sportcsarnok. A sikercsapat itt készül mérkőzéseire, napi 6 óra edzés mellett, és játssza rangadóit egyre több és magasabb szintű hazai és nemzetközi ellenfelével szemben. Reméljük, hogy ez a felújítás is hozzájárul majd ahhoz, hogy a klubvezetés áldozatos munkája és a példaértékű eredmények folytatódjanak.” – mondta Szarvas Péter polgármester.

Jövő héten ismét hazai pályán játszik az együttes, a szurkolók ekkor köszönthetik az újdonsült kupagyőztest.

infra sajttaj. 2A Közép Európai Liga alapszakaszának utolsó körében, jövő hét szerdán az osztrák bajnok Schwechat, pénteken pedig a jelenleg szintén vereség nélkül álló Maribor lesz az ellenfél. Ekkor dől el, hogy ki nyeri az alapszakaszt a sorozatban.

A négyes döntőt március 11-én és 12-én rendezik majd a Mariborban.

Soós Nikolett megköszönte a szurkolóknak a fantasztikus biztatást, amelyet a kupadöntőben kapott a gárda. Elmondta, hogy a siker még éhesebbé tette őket, ezért a végső győzelem reményében szállnak majd harcba a Közép Európai Ligában is.

Végül a csapatkapitány kalauzolásával a vendégek és a sajtó képviselői megtekinthették a fejlesztéseket, így a klub egyedi öltözőjét is, amelyet a BRSE legnagyobb sikereit elérő csapatainak képei, illetve a szurkolótáborról készült felvételek díszítik.