Szerdán már a Magyar Kupa döntője a tét

Szerdán már a Magyar Kupa döntője a tét

Ötszettes, végletekig kiélezett csatában, ismét hősies küzdelemben, ismét hátrányból fordítva nyert a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE az NB I Extraliga hétfő esti rangadóján.

A bajnokság jelenlegi két legjobb formában lévő csapata feszült egymásnak a csabai katlanban. A címvédő sérült listája elég jelentős volt a meccs előtt, hiszen Ivanovic, Szpin, Petőváry mellé még Ludmán is feliratkozott, igaz, Ivanovic átöltözött ugyan, azonban a mérkőzésen nem jutott szóhoz. Közepes színvonalú, ám annál küzdelmesebb találkozót nyert meg a bajnokcsapat, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

Szerda este már egy másik sorozatban kell helyt állni, ahol szintén címvédőként szerepel a viharsarki alakulat. A Magyar Kupában már a döntő a tét, az első mérkőzésen ahhoz a Jászberényhez látogat a BRSE, amely az utóbbi időben jelentős átalakuláson esett át. A jászságiak két új játékos szerződtetése mellett, megváltak orosz idegenlégiósuktól, Yana Shevcuktól. A bajnokságban győzelemmel kezdték az Extraligát a Vasas otthonában, azonban azóta sima vereségeket szenvedtek, sorozatban négyet is.

A szerda este 19.00 órakor kezdődő találkozó azonban nem bajnoki mérkőzés, hanem igazi kupa csata lesz, így a címvédőnek fel kell készülnie egy harcos Jászberényre. Alberto Salomoni csapata azonban idén már sokszor bizonyította, hogy nagyon tud küzdeni, így nem kérdés, hogy kellően felfokozott hangulatban érkezik meg a mérkőzésre, és mindent elkövet majd, hogy győzelemmel távozzon Jászberényből.