Szettveszteséggel, de hoztuk a kötelezőt!

Haladás VSE – Linamar – Békéscsabai Röplabda SE
1:3 (21, -14, -21, -20)

Szombathely: Paradzik 11, Kinser 12, Kalman 15, Bagyinka 1, Reljic 8, Merklinné 1. Csere: Zoltán (liberó) , Bokor 5, Horváth. Edző: Dr. Mucsi Péter

Békéscsaba: Kosekova 3, Ludmán 2, Fresco 11, Ivanovic 19, Dobi 11, Bodnár 6. Csere: Szpin (liberó) , Mlinar 13, Glemboczki 1, Petrenkó, Szedmák 2. Edző: Alberto Salomoni

Enerváltan kezdte a találkozót a bajnoki címvédő BRSE, melyet a bajnokságban eddig még nyeretlen Haladás nagyszerűen használt ki. Cserékkel próbálta feltórázni együttesét a vendégek mestere, de ez sem segített, így a szombathelyiek meglepetésre hozták az első szettet.

A második szettben tért magához a Békéscsaba, ekkor már kijött a két csapat közötti különbség. Ha nem is játszottak magas színvonalon Dobi Edináék, de a 19 pontig jutó Ivanovic vezetésével egyenlítettek.

Szoros küzdelmet hozott a harmadik etap, a BRSE sokáig nem tudta leszakítani lelkesen küzdő ellenfelét, csak a hajrában sikerült megtörni a lelkes vasi együttest.

Hasonló koreográfia szerint zajlott a negyedik játékrész is. A fásultan mozgó vendégek hibáiból nagyszerűen élt a jól játszó hazai alakulat. 15:15-ig fej-fej mellett haladtak a felek, aztán egy utolsó csabai roham pontot tett a találkozó végére.

Nem borult tehát a papírforma a kedd esti mérkőzésen, a közönség vastapssal jutalmazta a csapatokat. A szombathelyieket dicséret illeti odaadó játékukért, a csabaiaknak viszont jóval többre lesz szükségük a szerdai kaposvári Magyar Kupa negyeddöntő összecsapáson.

Alberto Salomoni: – Fáradtan, pontatlanul kezdtük a mérkőzést, melyet a lelkes szombathelyi csapat ki is használt. Aztán sikerült ritmust váltani és hozni a kötelező győzelmet. Holnap Kaposváron sokkal jobb játékra lesz szükség!