Találkozz a bajnokcsapat tagjaival a Csabai Sörfesztiválon!

20150609 112707A Linamar – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé együttműködő partnereként részt vesz a rendezvény népszerűsítésében. A bajnokcsapat tagjai végig ott lesznek az eseményen, amely 2015. június 11-14 között kerül megrendezésre a Békéscsabai Városi Sportcsarnokál.

Immár 15. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amikor ismét a jéghideg finom sör és a ropogós csülök kerül a középpontba!

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett eseményt, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. A 4 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál.

A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is.

Természetesen a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A szombati napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főzőversenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.
A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra.

De nem hagyunk program nélkül a délelőtti órákban sem. Fakultatív programkínálatunkban számtalan lehetőséget kínálunk Békéscsaba megismerésére. Legyen az földön, vízen, levegőben, két keréken, akár két kézzel evezve vagy lóháton.

A rendezvény keretein belül lesz megrendezésre idén negyedik alkalommal a Kárpát Medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amelynek során megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók e vidék jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig.

A rendezvény fővédnöke: Domokos László, az Állami Számvevőszék Elnöke

A rendezvény védnöke: Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.

További infók: www.csabaisorfesztival.hu