Több mint tíz milliós fejlesztést eredményez a Békéscsabai Röplabda SE sikeres pályázata a városi sportcsarnokban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tárgyat szabályozó Kormány határozat alapján, a Magyar Olimpiai Bizottság által kiemelt sportágak sportlétesítmény-fejlesztésének támogatása címén, a 2014-es évben 64.000.000,- forint támogatásban részesítette a Magyar Röplabda Szövetséget. Az MRSZ pályázatot írt ki tagszervezetei részére, ezen források felosztására, melynek eredményeként a Békéscsabai Röplabda SE projektje 10.200.000,- forintos támogatást nyert. Ezt az összeget többek közt közösségi tér és öltözők kialakítására, egészségügyi és rekreációs helység fejlesztésére használhatnak fel. A klub a pályázat megírásakor törekedett arra, hogy a majdani beruházás eredményei szélesebb körben használhatóak legyenek, tehát a többi városi sportegyesület is élhessen ezekkel.

Baran Ádám a klub elnöke örömmel számolt be a hírről: “A pályázat minőségét jelzi, hogy a klub projektje nyerte a legnagyobb mértékű támogatást az országban. Úgy gondolom ez önmagáért beszél. Reményeink szerint tavasszal már elkezdődhetnek a munkálatok. Büszkék vagyunk, hogy ilyen volumenű fejlesztési forrást sikerült a városba hoznunk. Természetesen nem állunk itt meg, már készülnek a tervek a következő ütemre.

Eddigi eredményeinket országos szinten, valamint immár a határokon túl is megsüvegelik, büszkék vagyunk, hogy dicsőséget szereztünk a városnak és az országnak is. A Magyar Olimpiai Bizottság összesített rangsorában, már évek óta a legjobbak között vagyunk, a klubnak markáns szerepet szántak a döntéshozók abban a munkában, amelynek célkitűzése, hogy a magyar röplabdázás 2020-ig jusson vissza az őt megillető helyre és érjen el nemzetközi sikereket.

Immár a külföldi sajtó is kiemelt terjedelemben foglalkozott a klub szereplésével, azzal, hogy újoncként a legjobb 16 közé került a csapat a Challenge Kupában.

Az elért sikerek komoly felelősséggel is járnak, illetve a megfelelő források előteremtése jelentős terhet ró a klubmenedzsmentre. A költségvetésünk csaknem 50%-át teszik ki a piaci bevételek, tehát nem kizárólag az állami forrásokra várunk és támaszkodunk, mindazonáltal nagyon bízom benne, hogy a 2015-ös esztendőben a városi sport keret felosztása figyelembe veszi az elért eredményeket, az előzőeknél igazságosabb és szakmai alapokon nyugvó lesz.” – zárta gondolatait a BRSE elnöke.

20150224 091957