Tovább robog a csabai gyors, ismét rangadót nyert a BRSE

brse ute 1Linamar-Békéscsabai RSE—Újpesti TE 3:0 (22, 12, 15)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Éva, Adler.

Békéscsaba: CLEMENT 10, Tálas 5, MATIC 13, BODNÁR 9, SOÓS N. 12, Szakmáry 11. Cs.: MOLCSÁNYI (liberó), Fábián, Nagy V., Ilyés 1,
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

UTE: Cesljar, IRICANIN 7, Headen 4, Lakatos, Lutter E. 6, Leidgeb 3. Cs.: Kötél D. (liberó), HORVÁTH P. 5, Ancsin. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Az eredmény alakulása.
1. szett: 2:2, 4:2, 7:8, 11:15, 15:15, 17:16, 17:19, 21:19.
2. szett: 7:1, 8:4, 13:6, 18:8, 23:10.
3. szett: 3:1, 6:2, 8:5, 16:5, 22:9, 24:15.

A forduló rangadóját vívták vasárnap délután Békéscsabán, ahol a bajnoki címvédő BRSE az egyik trónkövetelő Újpesti TE csapatát fogadta. Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, hiszen a szép számban érkező újpesti ultrák hangpárbajt vívtak a hazai szurkolókkal.

Nem sokat tapogatóztak a csapatok, komoly fordulatszámon indult a mérkőzés. Bár a csabaiak megléptek pár ponttal, az fővárosiak nem hagyták annyiban és előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. 7:8-nál Sasa Nedeljkovic ki is kérte az idejét, pár perccel később pedig ismét így tett. Az újpestieknek ebben a periódusban jó volt a nyitásfogadásuk és a sáncmunkájuk is. A szett derekán már négy ponttal vezetett az UTE, de egy 4:0-s csabai rohammal egalizáltak Molcsányiék. Nagyszerű meccset vívott egymással a két társulat. A mindig rendkívüli fontossággal bíró első játszmát végül Soós zárta le, 1:0, a BRSE javára.

A második szettben lendületben maradt a BRSE. 7:1-nél időkéréssel próbálkozott az UTE, de nem találták az erőtől duzzadó és remekül játszó békéscsabaiak ellenszerét. Az eredmény csalóka, hiszen a hazaiak magabiztosan vezettek, de minden pontért nagyot kellett küzdeniük. Az etap végére törtek csak meg a lila fehérek, ekkor látványos akciókkal szórakoztatta a nagyérdeműt a viharsarki hölgykoszorú.

A mérkőzés harmadik szakaszának forgatókönyve alig különbözött valamit a másodiktól, talán csak annyiban, hogy a vendégek megpróbáltak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, de ezen a napon megállíthatatlan volt a BRSE. Molcsányi Rita vezetésével szinte minden labdát összeszedtek mezőnyben, a Matic, Soós, Szakmáry ütő trió pedig szőnyegbombázást rendezett. Bodnár nyitás sorozata végleg szerte foszlatta az újpesti reményeket, így egy óra húsz perc alatt megnyerte a rangadót a Békéscsaba, így továbbra is tartja veretlenségét.

Sasa Nedeljkovic: — Döntőnek bizonyult, hogy az első játszmát megnyertük. A másodikban és harmadikban pontosan olyan játékot nyújtottunk, mint amit előzetesen elképzeltünk. Ponterősen játszottunk, jól nyitottunk és mezőnyöztünk.

Pihenésre nincs idő, hétfőn újra benépesülhet a békéscsabai városi sportcsarnok, este 18 órától a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját rendezik Békéscsabán. A klubvezetés döntésének értelmében a belépés ezúttal ingyenes. Amennyiben a BRSE sikeresen veszi ezt az akadályt, úgy szerdán már a Gödöllő érkezik, ahol a tét a legjobb 4 közé jutás.