Továbbra is veretlenül száguldunk céljaink felé

Linamar-Békéscsabai RSE—MTK Budapest 3:0 (19, 13, 16)

MagyarKupa-SzarvasRöplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző.
V.: Csizmarik, Bodrogi.

Békéscsaba: Tálas, T. Matic, Clement, Smirnova, Soós N., Nazarenko.
Cs.: Szpin (liberó), Ludmán, Petrenkó, Glemboczki. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

MTK: Deli, Lakatos, Papp O., Petőváry, Szűcs, Hackl. Cs.: Hayer-Nagy (liberó), Lesi. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 1:3, 11:5, 15:10, 21:15. 2. szett: 6:3, 12:5, 14:9, 19:9, 23:12. 3. szett: 5:0, 8:2, 11:3, 14:4, 14:9, 17:10, 21:11, 21:15, 24:15.

A találkozó előtt ünnepélyes pillanatoknak voltak szemtanúi a szurkolók, a Himnusz hangjaira felvonták a múlt héten elhódított Magyar Kupa diadalt jelző zászlót, ezzel együtt már öt (három bajnoki és két Magyar Kupa) függött a Békéscsabai Városi Sportcsarnok falán.

Bár az első pontokat a fővárosi kék-fehérek gyűjtötték, de a csabaiak az első technikainál már biztosan vezettek a helyenként szép megoldásokkal operáló vendégeik ellen. Molcsányi, Szakmáry és Bodnár ezúttal pihenőt kapott, de a játékrész felénél megnőtt a különbség a felek között, az MTK szépen lassan leszakadt ellenfelétől, s bár a BRSE adott néhány könnyű pontot vendégétől, különösebben nem kellett izgulniuk a hazai drukkereknek.

Smirnova pontjai vitték előre a Csabát a 2. szett első periódusában. Többnyire a hazaiak akarata érvényesült, igaz, a jól mezőnyöző MTK megpróbált borsot törni az orruk alá. Hamar kipukkadt azonban a vendég, a Csaba pedig könnyedén hozta a játszmát.

Egy 5:0-s rohammal nyitotta a következő szakaszt a BRSE, amely az első technikai szünetig mindössze két pontot engedélyezett Lakatoséknak. Az MTK később feljavította a védekezését, de ez is csak arra volt elég, hogy hosszabbá tegye a labdameneteket. Sasa Nedeljkovic pályára küldhette fiataljait, Petrenkó Brigittát és a felnőtteknél debütáló Glemboczki Zórát is. 5:0-s rohammal zárkózott ezután az MTK. Javított ezután az ilyen összeállításban még soha nem játszó Békéscsaba és ugyan a végén még tovább zárkózott a vendég, a szépítésre már nem futott erejéből.

A Békéscsaba 75 perc játék után győzött és tovább nyújtotta veretlenségi szériáját.

Sasa Nedeljkovic: — Az első játszma még amolyan bemelegítés volt, de a folytatásban már sikerült hoznunk a legjobbunkat. Örülök, hogy a fiataloknak, így az élvonalban most bemutatkozó Glemboczki Zórának is lehetőséget adhattam.

A mérkőzés után Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere és Biró Csaba szakbizottsági elnök virágcsokorral köszöntötte a Magyar Kupát nyert csabai együttes tagjait.