BRSE utánpótlás: felemás kezdés az OSB elődöntőn

brse logo hu150Vasárnap Budapesten került sor az Országos Serdülő Bajnokság első elődöntőjére, amelyen a viharsarkiak a Vasas, Kaposvár, Palota RSC fémjelezte kvartettbe kaptak besorolást. A májusi országos döntőbe a csoport első két helyezettje kerülhet, így itt, már minden mérkőzésnek nagy tétje volt. Betegség miatt hiányzója is akadt a csapatnak, Glemboczki Zóra nem tarthatott a többiekkel, így az átló pozíciójában kellett változtatnia Nagy Attilának. A csabai lányok a Kaposvár és a Palota elleni első két mérkőzésükön nagyjából hasonló teljesítményt nyújtottak, két simább és egy szorosabb szettben tudtak nyerni. A címvédő Vasas ellen azonban csak felvillanásokra futotta, ezúttal egyetlen játékelemben sem sikerült megfelelő színvonalon játszani a nagy rivális ellen, így a fővárosiak nagyon simán nyertek. Folytatás április 9-én a fővárosban, a döntőbe jutáshoz két mérkőzést kell még nyernie a BRSE-nek.

Eredmények:

Békéscsabai RSE – 1.MCM Diamant Kaposvár 3-0 (14,21,17)

Békéscsabai RSE – Palota RSC                       3-0 (16,22,15)

Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda                    0-3 (23,17,18)

BRSE: Petrenkó Brigitta, Boskó Lili, Petri Izabella, Gacsal Emese, Korniss Emese, Bartolák Adrienn, Kanizsai Magdolna, Varga Alexandra, Szalai Blanka, Kárnyáczki Kata, Lagzi Dóra. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Reális eredmény született, sajnos egy két játékos nem tudta ma sem átlépni a saját árnyékát, így elmaradt a rangadó színvonala a várttól. Az első két mérkőzésünkön néha döcögött a szekér, de a győzelem volt a fontos most. Áprilisban remélem jobb és önbizalomtól duzzadóbb játékot tudunk bemutatni.