Egyedülálló teljesítmény! Veretlenül nyerte meg az alapszakaszt a BRSE!

LPD 1228-1-cutLinamar-Békéscsabai RSE – TFSE 3:0 (16, 20, 9)

Női röplabda NB I. , Békéscsaba, 600 néző.
Vezette: Nagy Lajos, Vígh Andrea

Békéscsaba: Szakmáry, Clement, Fábián, Clement, Bodnár, Holst. Csere: Szpin (libero), Nagy Viktória, Korniss, Kanizsai, Kovács-Fiskus. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

TFSE: Szalma, Molnár, Neizer, Tóth E., Ostorházi, Körmendi. Csere: Dobrovits (libero), Szabó, Kiss V., Szalay, Gőczi. Edző: Németh Lajos

Az MTK elleni szombati győzelemmel a BRSE bebiztosította alapszakaszbeli győzelmét. Az utolsó összecsapásnak egyetlen tétje volt a hazaiak számára, a hibátlan mérleg megtartása. A TFSE jól kezdte a mérkőzést, 8-7-ig remekül tartotta magát. Ekkor robbantottak a viharsarkiak és a második technikainál már 16-8 állt az eredményjelzőn. A kezdőből hiányzó Tálas, Soós, Molcsányi helyett felálló Fábián, Szpin, Holst trió ügyesen oldotta meg feladatát, nem is engedték közelebb a fővárosiakat, 25-16-ra hozták az első játszmát.

A folytatásban Sarah Clementet Nagy Viktória váltotta centerben. A játék képe nem változott az első kötelező szünetig, 8-5-tel jöttek le a csapatok. 10-nél egyenlítettek a budapestiek, de újabb lendületet vettek a békéscsabaiak, és fokozták a tempót. Németh Lajos időkérése, a Szakmáry Korniss csere sem tudta kizökkenteni Nagy Vikit, aki 21-15-ig termelte a pontokat. Kicsit szorosabb lett a játszma vége, de biztosan hozta a BRSE a másodikat is.

A kezdőből már csak Matic maradt a pályán a záró szettben, ennek ellenére ekkor játszott a legjobban a hazai gárda. 8-3-at, majd 16-5-öt mutatott az eredményjelző a technikai szünetnél. Majd Maticot Kanizsai váltotta, Holst helyett pedig Kovács-Fiskus érkezett. Az két csapat között már nem nőtt tovább a távolság. 25-9-re hozta a Linamar – Békéscsabai RSE az utolsó játszmát, ezzel nem mindennapi teljesítményt nyújtva, 22 mérkőzést zsinórban nyerve, veretlenül végzett az alapszakaszban a tabella élén!

Mestermérleg:

Sasa Nedeljkovic: – Az utolsó forduló mérkőzésnek már nem volt tétje számunkra, de úgy gondolom, hogy nagyon komolyan vettük, amit az eredmény is jól mutat. Boldog vagyok, hogy veretlenül nyertük az alapszakaszt. Mostantól csak a következő mérkőzésekkel szabad foglalkoznunk, hiszen a java az csak most jön, amiért egész évben keményen dolgoztunk.

Németh Lajos: – Az első két játszmában tőlünk elvárható teljesítményt nyújtottunk, de még így sem volt elegendő hogy játszmát nyerjünk. Az utolsó játékrészben egyértelmű volt a hazaiak fölénye. Gratulálok Békéscsabának és sok sikert kívánok nekik a MEVZA négyes döntőjéhez.

{jumi [*5]}