Felejthetetlen péntek este!

brse - mariborA szezon egyik legjobb mérkőzése után élen zárt az alapszakaszt a BRSE a Közép Európai Ligában.

Linamar-Békéscsabai RSE—Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3:1
(23, —19, 22, 24)

Röplabda Közép-európai Liga női mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző.
V.: Bruno Muha, Bojan Bardic (horvátok).

Békéscsaba: SZAKMÁRY 16, Soós 5, CLEMENT 8, TÁLAS 2, BODNÁR 12, Matic 8. Cs.: MOLCSÁNYI R., Szpin (liberók), HOLST 8, Korniss, Fábián.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Maribor: MLAKAR 22, Najdic 7, CVETANOVIC 14, PLANINSEC 16, AMMERMAN 8, Kaucic 7. Cs.: SOBOCAN (liberó), Pintar 1, Blagne 1, Erzen.
Mb. edző: Mitja Kozelj.
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:4, 4:5, 8:6, 12:8, 13:13, 16:14, 18:18, 23:18, 24:23. 2. szett: 0:3, 3:3, 6:4, 8:9, 9:12, 11:12, 11:15, 13:15, 15:20, 18:23. 3. szett: 1:3, 2:5, 5:6, 6:10, 8:10, 8:15, 14:16, 19:19, 22:20, 24:21. 4. szett: 1:2, 4:2, 7:3, 9:7, 10:9, 11:11, 13:14, 15:18, 17:21, 21:22, 23:23, 24:23.

Az alapszakasz döntőjére került sor péntek este a MEVZA Cup sorozatban, ahol két eddig még veretlen csapat nézett farkasszemet egymással. A Maribor rutinos nemzetközi kupa szereplő, az elmúlt években öt alkalommal hódították el ezen regionális liga bajnoki címét, illetve a csabaiakhoz hasonlóan idén a CEV Kupa sorozatban indultak el. A szlovén vezetőedző Sebastijan Skorc hiányzott a kispadról betegsége miatt, helyére a klubigazgató Mitja Kozelj ült le. A BRSE gárdáját is betegség tizedelte, Szakmáry Gréta a meccs délelőttjén még infúziót kapott, de vállalta a játékot, igaz Sasa Nedeljkovic némileg módosított a felálláson, hogy némileg tehermentesítse a válogatott ütőt.

A tétnek megfelelően szép számú drukkerhad kiváló hangulatot produkált, mindezt csak fokozta az a magas szintű játék és az éles küzdelem, amivel a felek mérkőzést kezdték. Hatalmas mentések, remek mezőnymunka és precíz nyitások jellemezték mindkét együttes játékát. Fej-fej mellett haladtak csapatok, azonban 18:18-nál rátett még egy lapáttal a házigazda és a maga javára fordította az első szettet.

Mindez alaposan felpaprikázta a vendégeket, akik rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést és elhúztak pár ponttal. Küzdött, próbálkozott a BRSE, de sem a cserék, sem pedig az időkérések nem segítettek. Félő volt, hogy nem bírja ezt a tempót a csabai egylet, a betegsége ellenére hősiesen küzdő Szakmáry Gréta egy-egy hosszabb labdamenet után sápadtan kapkodott a levegő után. A szlovénok magabiztosan tartották a szintet és kiegyenlítettek.

A harmadik játszmában sem változott sokat a játék képe, a Maribor rögtön az elején előnyt szerzett és ezt gondosan őrizte. A színvonalra nem lehetett panasz, hihetetlen labdamenetek tarkították a találkozót. A vendégek már 15:8-ra vezettek, amikor riadót fújt a BRSE. Sasa Nedeljkovic a pályára küldte a „titkos fegyvert”, így ezen a meccsen debütált az amerikai Kierra Holst. De nem is akárhogy! A 193 centiméteres dallasi hölgy rögtön pontokkal nyitott, igazolván, hogy jó vásárt csinált vele a csapata. Lépésről – lépésre közelítették meg ellenfelüket Molcsányiék. Szinte felrobbant a csarnok, amikor 19:19-nél egyenlített a BRSE, a hazaiak extázisban játszva szereztek újra előnyt és kerültek egy szett távolságra az alapszakasz megnyerésétől.

A negyedik szettben is öldöklő küzdelmet látott a nagyérdemű, a szívük vitte előre a Csabaiakat, akik mindennemű fáradtság és betegséghullám ellenére, hatalmas mentális erőről tettek tanúbizonyságot, hiszen szoros csatában, de megnyerték az etapot ezzel a mérkőzést is egy olyan mérkőzésen, amelyről méltán beszélnek még hosszú ideig a szurkolók.

Mestermérleg:

Sasa Nedeljkovic: — Pontosan ezt vártuk, tudtuk milyen ambícióval érkezik hozzánk a Maribor. A harmadik-negyedik szettben nagy hátrányban sem veszítettük el a fejünket. Ilyen magas színvonalú, játékot, ilyen nagy feszültséggel járó mérkőzést még nem játszottunk a szezonban.

Mitja Kozelj: — Nagyon magas színvonalú volt a játék, megérdemelten győzött az ellenfelünk, mert kevesebbet hibázott nálunk, ugyanakkor talán túlságosan is megkapta a hazai pálya előnyét. Ilyen a sport, készülünk tovább a négyes döntőre.

Folytatás vasárnap hazai pályán, 16 órától a Budaörs elleni mérkőzésen. Ezen túl még két magyar bajnoki van hátra az alapszakaszból, aztán jöhet a MEVZA Cup Final Four, amelyet Mariborban rendeznek majd. A március 11-én esedékes elődöntőben a BRSE a Vasas Óbuda alakulatával játszik, míg a másik ágon Nova KBM Maribor – Calcit Ljubjana mérkőzést rendeznek. A győztesek csapnak össze a másnapi döntőben.

Szerinted ki volt a csapat legjobbja a mérkőzésen? Ha már korábban csatlakoztál a BRSE rajongókhoz akkor nézd meg az emailjeidet, mert ott küldtük a szavazólapot! Ha még nem vagy tag, akkor iratkozz fel most!

{jumi [*3]}