Győzelem az osztrák bajnok ellen, pénteken az alapszakasz elsőség a tét!

boldogsagRöplabda Közép-európai Liga női mérkőzés. Békéscsaba, 900 néző. V.: Bruno Muha, Bojan Bardic (horvátok).

Békéscsaba: Tálas, Matic, Bodnár, Soós N., Szakmáry, Clement. Cs.: Molcsányi R. (liberó), Korniss, Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Schwechat: Cuta Stanija, Ruzickova, Stankova, da Silva, Rimser, Chukwuma. Cs.: Huber (liberó), Katz, Vezetőedző: Li Qing.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:1, 11:4, 14:5, 18:10, 21:11. 2. szett: 3:0, 5:2, 9:4, 14:9, 21:13, 24:16. 3. szett: 0:3, 3:7, 7:7, 11:9, 12:14, 16:14, 22:15.

Köszöntéssel indult a mérkőzés, Békéscsaba Megyei Jogú Város elöljárói üdvözölték a Magyar Kupát nyert csapatot. Szarvas Péter polgármestere, Kiss Tibor alpolgármester és Bíró Csaba szakbizottsági elnök virágot adott át a sporttörténeti sikert elért gárda tagjainak. A serleget a csarnokban is kiállították, amit megcsodálhatott a népes számú publikum is. Ezután a klub vezetői egy-egy aranyérmet akasztott a városvezetők nyakába.

A békéscsabaiaknál a januárban igazolt amerikai ütő, Kierra Holst készen állt a bevetésre, egyébként a szokásos kezdőhatos nézett farkasszemet a világoskék szerelést húzó osztrák lányokkal szemben.

Lendületesen kezdett a Békéscsaba, már a mérkőzés elején nyomatékosították Soósék az „örökös” osztrák bajnokban, hogy meg kívánják tartani makulátlan mérlegüket. Könnyedén lépegetett előre a Békéscsaba, a schwechatiak kínai származású edzője, Li Qing cserékkel próbálkozott, de nem találta a BRSE játékának ellenszerét. Tizenötnél jutott szettlabdához a Békéscsaba, amit azonnal értékesítettek.

3:0-s rohammal nyitotta a második játszmát a BRSE, ezután a Schwechat percei következtek, ami érthetően nem nagyon tetszett a csabaiak szakvezetőjének. A fejmosás után már ugyanazt láthattuk, mint az első szettben, remek nyitások és nyitásfogadások és magabiztos blokkmunka. Az osztrákok összeszedték magukat, de nem tudtak sokkal közelebb férkőzni vendéglátóikhoz. Jellemző, hogy a meccs addigi leghosszabb labdamenetéből is a kék-fehérek kerültek ki győztesen, megszerezve a 20. pontjukat. A publikum mindenesetre nagyon jól szórakozott, tetszett nekik Szakmáry Gréta második szettet lezáró ásza is.

{jumi [*3]}

A harmadik szett elején váratlanul beragadt a BRSE, 3:7-nél érkezett is hívó szó a kispadról, akadt némi korrigálnivaló a hazaiak játékán. Következett azonban egy 4:0-s csabai roham, ám az osztrákok nagyon felszívták magukat és egy darabig még maradt a kiegyenlített küzdelem. Felváltva birtokolták az előnyt a csapatok, a békéscsabaiak a játékrész derekán kezdték felőrölni vendégeiket, megléptek hét ponttal, s vendégeik már nem tudtak visszajönni a mérkőzésbe.

A Békéscsaba magabiztos játékkal győzött a Schwechat ellen is és őrzi makulátlan mérlegét a Közép-európai Ligában.

Csütörtökön 18 órától a Schwechat a szlovén Mariborral, pénteken ugyanebben az időpontban a Békéscsaba a Mariborral csap össze, ahol eldől, hogy melyik gárda nyeri meg a sorozat alapszakaszát.

Sasa Nedeljkovic: — Az Újpest elleni mérkőzés után nem volt túl sok időnk felkészülni erre a mérkőzésre, de lélekből is sikerült lehoznunk a csatát. Egy napunk maradt, hogy levideózzuk és jobban feltérképezzük a Maribort, hogy majd pénteken egy jó teljesítménnyel rukkoljunk ki ellenük.