Hozta a kötelezőt a BRSE

team 2015Linamar – Békéscsabai Röplabda SE – Albrecht MVSC 3:0 (14, 9, 13)

NB I-es női röplabda mérkőzés, Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Nagy L., Vígh.

Békéscsaba: Fábián, Ilyés, Soós, Korniss, Nagy V. , Bodnár. Csere: Szpin (liberó), Kanizsai, Kovács-Fiskus. Edző: Sasa Nedeljkovic

Miskolc: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Szajkó, Kocsis, Nagy Zs. Edző: Kerekes Attila

Az eredmény alakulása: 1. szett: 6:4, 12:7, 17:8. 2. szett: 4:3, 11:5, 21:9. 3. szett: 7:1, 26:8, 21:11.

Az eddig veretlen listavezető BRSE a tabella utolsó helyén álló, egykor szebb napokat megélő Miskolc gárdáját fogadta vasárnap, így borítékolható volt az országos egyes. A hazaiak kezdőcsapatában az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok kaptak esélyt a bizonyításra, míg Szakmáry Grétáék a sarokból figyelték társaikat.

Az első néhány labdamenetben látható bizonytalankodás gyorsan tovaszállt a bajnoki címvédő részéről, így magukhoz ragadták a kezdeményezést Bodnár Dorottyáék. Fábián Fanny ismét kiválóan helyettesítette Tálast, labdáiból Soós termelte a pontokat, valamint Nagy Viktória center teljesítményére sem lehetett panasz. Magabiztosan hozta az első szettet a csabai gárda.

Nem sokat változott a játék képe a 2. játszmában sem, próbálkoztak a vendégek, de a BRSE fiataljai nem adtak sok teret nekik, így hamar jelentős különbség alakult ki a felek között, amely maradt is az etap végéig.

Hitehagyottá vált a borsodi csapat a 3. szettre, Fábián zsinórban hetet nyithatott. A Békéscsaba tetszés szerint érte el pontjait. A beállt Kanizsai egyből három remek támadással vétette magát észre, de a többiek teljesítményére sem lehetett panasz.

Beigazolódott a papírforma, a BRSE magabiztos győzelmet aratott és ezzel hangolt a jövő hét szerdai Vasas elleni rangadóra, amelyet az M4 csatorna élőben ad majd 16:30-tól.

Mestermérleg:

Sasa Nedeljkovic: Örülök, hogy játékosaim komolyan vették a mérkőzést és egy nehéz csütörtöki Magyar Kupa elődöntő után magabiztos győzelmet arattunk.

Kerekes Attila: Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez és az eddigi teljesítményéhez. Megtapasztaltuk saját bőrünkön, hogy milyen az itteni oroszlánbarlangban pályára lépni.