Hozta a kötelezőt a BRSE!

BudaörsNői röplabda NB I. , Békéscsaba, 450 néző.
Vezette: Suba, Csizmarik

Békéscsaba: Fábián, Soós, Matic, Holst, Bodnár, Clement. Csere: Szpin (liberó) Nagy V., Korniss, Kanizsai, Kovács-Fiskus. Edző: Sasa Nedlejkovic

Budaörs: Kolada, Szabó, Imreh, Szombathelyi K., Czene, Schumkky. Csere: Ádám, Boller (liberók) Farkas, Szoboszlai, Thuránszky. Edző: Szél Márta

Eredmény alakulása:
1. szett: 7:4, 11:5, 16:6, 22:7.
2. szett: 9:2, 14:5, 20:7.
3. szett: 2:6, 9:9, 16:12, 20:15.

A találkozó egyértelmű esélyese a veretlenül listavezető BRSE volt. Kérdésként az merült fel, hogy mennyit vett ki a csapatból a pénteki hatalmas küzdelem.

Forgatott a csapaton Sasa Nedeljkovic. Feladó poszton Fábián kezdett, míg Szakmáry helyett Kierra Holst játszott. A jelentős átalakuláson keresztül ment vendégek, akik nemrégiben a Nyíregyháza legyőzésével irányították magukra a figyelmet, nehezen lendültek játékba, a hazaiak domináltak már a meccs kezdetén. Hamar 10 lett közte, és majd Sarah Clement állt a nyitó pozícióba és parádés sorozata el is döntötte a játékrészt.

Hasonló koreográfia mentén zajlott a 2. etap is. A vendégek egyre inkább hitehagyottá váltak, jelentős különbség alakult ki, könnyedén hozta a szettet a hazai gárda.

A 3. játékrészben elkényelmesedett a BRSE, ezt kihasználva a belelkesedő Budaörs ellépett pár ponttal, de időben eszméltek Kornissék és 9-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Az idény során eddig kevesebb lehetőséget kapó Kanizsai pontjai húzták a csabaiak szekerét és alig több, mint egy óra után el is dőlt a találkozó, a hazaiak esélyeshez méltóan győzedelmeskedtek.

Mestermérleg:

Sasa Nedeljkovic: – Hoztuk a kötelező győzelmet, örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget biztosíthattam.

Szél Márta: – Mindenekelőtt gratulálok a csabaiaknak a kupagyőzelemhez és a szenzációs Közép Európai Liga teljesítményhez. Csak a mérkőzés egyes szakaszaiban tudtunk felnőni ellenfelünkhöz.

{jumi [*3]}