Nagyot lépett a BRSE az alapszakasz megnyerése felé

20151018 171205-cut

Vasas Óbuda—Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (—18, —17, —19)

 

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Budapest, Folyondár utca, 500 néző. V.: Tillmann, Mezőffy.

 

Vasas: Miklai, Sousa, Hardy, Szombathelyi Sz., Rountree, Bodovics. Cs.: Tóth (liberó), Háfra, Villám, Vacsi. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

 

Békéscsaba: Clement, Matics, Bodnár, Soós N., Szakmáry, Tálas. Cs.: Molcsányi R. (liberó), Korniss. Edző: Sasa Nedeljkovic.

 

Az eredmény alakulása. 1. szett: 1:3, 3:3, 6:3, 6:8, 8:12, 11:18, 13:22, 17:22, 17:24. 2. szett: 1:5, 4:6, 4:9, 8:9, 9:12, 12:12, 15:13, 15:19, 16:24. 3. szett: 5:1, 5:6, 8:6, 11:8, 11:14, 12:17, 14:20, 16:23.

 

Az alapszakasz „csúcsrangadója”! Szinte minden beharangozó ezzel a jelzővel vezette be mérkőzést, ahol az eddig veretlen, bajnoki címvédő Linamar – Békéscsabai RSE látogatott a tabellán második helyet foglaló Vasas otthonába.

 

 

Csabai pontokkal indult a mérkőzés, de gyorsan reagáltak a hazaiak,Sasa Nedeljkovic viszonylag hamar ki is kérte első idejét, amely jót tett a vendégeknek, hiszen Szakmáry nagyszerű nyitásaival egy 5:0-s rohamot produkált a Békéscsaba. Mindkét oldalon hibáztak a csapatok, pont itt, pont ott, így maradt a minimális vendégelőny. Jókay is időt kért, mert a remek csabai blokkok után tovább nőtt a két csapat közötti különbség. Ez sem törte meg a BRSE erőtől és önbizalomtól duzzadó játékát és bár a piros-kékek a végén még kozmetikáztak az eredményen, Molcsányiék megnyerték az első játékrészt.

 

Hasonló koreográfia szerint alakult a második szett is. A remekül felkészített Békéscsaba jól olvasta a hazaiak játékát. Egyre bizonytalanabbá váltak a fővárosiak és amikor Soós és Tanja Matic is játékba lendült, akkor már érezni lehetett, hogy mi lesz a játszma végkimenetele. Nem remekeltek a Vasas légiósai, 16-nál volt először játszmalabdája a Csabának, a második lehetőséggel sikerült is élni.

 

Aharmadik etapban az addig észrevétlen Miklai vette át a vezérszerepet a hazaiaknál, aki több labdát kapott és így több pontot is szerzett, együttese pedig 5:1-el nyitotta a harmadik szakaszt. Nem estek pánikba a vendégek, villámgyorsan egalizáltak. Akadtak parádés, hosszú lefolyású labdamenetek is. A Vasas mindent egy lapra feltéve próbálkozott, azonban az egységes, roppant magabiztos Békéscsaba nem bizonytalanodott el. Villám hosszúra sikeredett labdája után játszma és mérkőzéslabdája volt a vendégeknek, amit azonnal kihasznált a rangadót kiváló játékkal megnyerő Békéscsaba.

 

Ezzel a BRSE megőrizte veretlenségét és nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

 

Jókay Zoltán: — A röplabdát nem mi játszottuk, hanem a Békéscsaba. Szombathelyi kidőlése után próbálkoztam más szerkezettel, de amikor feljöttünk volna, mindig jött egy rossz sorozat. 

 

Sasa Nedeljkovic: — Felkészültünk taktikailag is, a kemény játékunkra nem tudott válaszolni a Vasas. Tudtuk, hogy hol van az ellenfél gyenge pontja, óriási akarattal játszottunk. Ez az edző vágya, hogy így lássa játszani a csapatot.