Sikerrel kezdte tavaszi hadjáratát a BRSE!

brse - mariborLinamar-Békéscsabai RSE—1.MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (14, 7, 16)

Röplabda NB I-es női mérkőzés, negyeddöntő. Békéscsaba, 700 néző. V.: Suba, Jámbor.

Békéscsaba: Clement, Tálas, Szakmáry, Bodnár, Matic, Soós N. cs.: Molcsányi, Szpin (liberó), Fábián F., Korniss, Holst, Nagy V., Kanizsai. Cs.: Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Kaposvár: Pós, Horváth A., Pedranzini, Duduka Ingrid, Rák, Jezerniczki. Cs: Csitári (liberó), Horváth Z., Hanusz. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:1, 6:5, 10:6, 18:10, 24:13. 2. játszma: 3:0, 6:1, 10:2, 16:4, 23:5. 3. játszma: 6:1, 6:5, 10:6, 10:9, 16:11, 19:14, 24:15.

Hatalmas fába vágta fejszéjét a BRSE a szezon előtt, hiszen a négy fronton való küzdelem nem akármilyen igénybevételt jelentett. Eddig azonban bejött a klubvezetés számítása, hiszen a gárda remekül teljesít és a szurkolók is élvezték a nem mindennapi idényt. Immár a bajnokság maradt hátra, ahol a nem titkolt cél a címvédés és a triplázás, amihez az első lépéseket nemzeti ünnepünkön kellett megtenni Molcsányi Ritáéknak, az alapszakaszban nyolcadik helyen záró Kaposvár ellen.

Esélyeshez méltóan a Békéscsaba kezdte jobban a találkozót, de a lelkes somogyiak nem hagyták magukat leszakítani.. A négy-öt pontnyi differencia hamar kialakult és amikor felvette az üzemi hőmérsékletet a címvédő, akkor tovább nőtt a különbség. Magabiztosan hozta az első szettet a hazai együttes.

A második etapban tett még rá egy lapáttal a BRSE. A kaposváriak mintha hitüket vesztették volna.  Sasa Nedeljkovic cserékre szánta el magát: Szpin Renáta után egy másik fiatalt, Korniss Ildikót, majd Fábián Fannyt is pályára küldte, és velük együtt is futott a szekér, a csabaiak, majd 11:3-nál már az addig a szokásos formáját hozó Szakmáryt is pihentethette a hazaiak szakvezetője, Grétát Kierra Holst váltotta. Így sem változott a játék képe, a somogyiaknak mindössze 7 pontot engedélyezett a vendéglátó.

A harmadik szakasz kezdetén úgy festett, hogy folytatódik a csabai henger, de némiképp váratlanul a somogyiak egy kis izgalmat csempésztek a történetbe azzal, hogy újra elkezdtek röplabdázni, Kornissék pedig mintha belefeledkeztek volna a játék szépségeibe. Edzőjük azonban adott néhány fontos instrukciót és fokozatosan el is húztak és meg sem álltak a szett, illetve a találkozó megnyeréséig.

Az egy csapat két győzelméig tartó negyeddöntő állása: 1:0 a Békéscsaba javára.

Folytatás: csütörtökön, Kaposváron.

Sasa Nedeljkovic: — Tudtuk, hogy az óriási feszültséggel járó KEL-mérkőzések után vár ránk egy negyeddöntő, de más felállásban is teljesítettük az elvárásokat.

Mészáros Péter: — Az első és a harmadik szettben önmagunkhoz képest jól játszottunk.

{jumi [*5]}