Tovább robog a BRSE

team 66Linamar-Békéscsabai RSE—Fatum-Nyíregyháza 3:0 (14, 22, 14)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 700 néző.
V.: Halász Enikő, Bátkai-Katona Ágnes.

Békéscsaba: SOÓS N., SZAKMÁRY, CLEMENT, Tálas, Matics, Bodnár.
Cs.: MOLCSÁNYI R. (liberó), Fábián, Korniss, Ilyés.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Nyíregyháza: Araujo, RAMDIN, SITKU T., Sikos P., Andrejkovics, Vén.
Cs.: Tóth F. (liberó), Kovács E., Sitkey M., Akimova.
Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 2:4, 8:6, 9:9, 16:11, 23:13. 2. szett: 2:3, 5:3, 9:8, 13:13, 17:14, 22:17, 22:22, 3. szett: 2:3, 8:5, 12:9, 19:9, 21:12.

A találkozó esélyese a bajnokságot veretlenül vezető hazai gárda volt, azonban a jó erőkből álló nyírségieket nem feltartott kézzel érkeztek Békéscsabára. Akadtak hiányzók mindkét oldalon. A BRSE a lázas beteg Szpin Rentát, míg a vendégek Valdezt nélkülözték.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés első szakasza. Taktikusan játszott a Nyíregyháza, a BRSE nehezen talált fogást Kőhalmi Richárd csapatán. Feltűnően sok volt a nyitásrontás ebben a periódusban. Aztán bemelegedtek a hazaiak ütői, Soós, Matic és Szakmáry is védhetetlen bombákat küldött át a másik térfélre, így magabiztos előnyhöz jutott a csabai alakulat, amelyet meg is őrzött a szett végéig.

A második etapban alaposan megnehezítette a BRSE dolgát a feljavult Nyíregyháza, amelyet elsősorban légiósai repítettek. Sasa Nedeljkovic időkérésekkel próbálta megtörni a vendégek lendületét. Mindez sikerült is, nagyom sebességi fokozatba kapcsoltak Tálasék és öt ponttal megléptek, ám a nyírségiek egy 5:0-s rohammal 22-nél kiegyenlítettek, azonban a rutinosabb hazaiak még időben észbe kaptak és megnyerték a játékrészt.

Nem akarta túlságosan elnyújtani a mérkőzést a BRSE, hiszen kemény sorozat előtt áll az együttes. A 3. felvonás mégis az első kettő forgatókönyve szerint alakult, a szabolcsiak tapadtak Molcsányiékra. A játszma közepén csökkent a vendégek koncentrációja, a csabaiak azonban változatlan tempóban röplabdáztak és tettek róla, hogy a továbbiakban ne legyen izgalom.

A csabai gárda a 16. bajnoki mérkőzésén 16. sikerét aratta.

Sasa Nedeljkovic: — Az első szettben jól nyitottunk és blokkoltunk. A másodikban a vendégek jól fogadtak, de később megfordult a mérkőzés, keményebben szerváltunk. Sima és megérdemelt győzelmet arattunk.

Kőhalmi Richárd: — A vereség ellenére is előrébb léptünk, fizikailag rendben voltunk, inkább a koncentrációval akadtak problémák.