Továbbra is hibátlanul menetel a BRSE

BRSE - GRCJászberényi Röplabda Klub – Linamar-Békéscsabai RSE 1:3 (19, -14, -15, -15)

NB I-es női röplabda mérkőzés. Jászberény, 400 néző. Vezette: Kiss Z., Pőcze.

Jászberény: Pintér, Gardovic, Brkovic, Mishonova, Borsos, Bleicher N. Liberó: Lékó. Csere: Takács, Bleicher R., Krstojanovic. Vezetőedző: Deme Gábor.

Békéscsaba: Clement, Bodnár, Matic, Soós, Szakmáry, Tálas. Liberók: Molcsányi, Szpin. Csere: Fábián. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Eredmény alakulása:
1. szett: 8:2, 13:5, 19:9. 2. szett: 10:10, 11:13, 12, 19. 3 . szett: 6:10, 13:18.

A békéscsabaiak frissen igazolt amerikai játékosának, összes engedélye még nem érkezett meg, így Kierra Holst egyenlőre csak a lelátóról figyelhette társait. Ahogy a Magyar Kupa mérkőzésen, úgy most is alaposan belekezdtek a jászságiak, pillanatok alatt tetemes előnyt szereztek. A bajnoki címvédő nehezen lendült játékba, pontatlanok voltak a feladások és a mezőnymunka is elmaradt a várakozásoktól. Időt kért, majd cserélt Sasa Nedeljkovic. Tálast Fábián, míg Molcsányit Szpin váltotta, de ettől sem változott a játék képe és a hazaiak magabiztosan nyerték az első játékrészt.

A vendégek mestere alapos fejmosásban részesítette indiszponált játékosait, melynek hatására egy új BRSE jött ki a második etapra. Összeállt a sánc, stabilizálódtak a feladások, ennek nyomán a támadások is pontosabbak és eredményesebbek lettek. 10:10-ig tartotta magát a Jászberény, aztán robbantottak a vendégek és onnantól kezdve nem volt kérdéses a szett győzelmük.

{jumi [*3]}

Nem változott a játék képe a harmadik felvonásban sem. A csabaiak magabiztosan játszottak, bravúros megoldásaik elbizonytalanították a hazaiakat és ismét kijött a két együttes közötti erőnlétbeli különbség. Olyan szintű nyomás alá helyezték Soósék a Jászberényt, amelyet nem bírtak el Deme Gábor tanítványai. Cserékkel próbálkozott a hazaiak mestere, azonban ez sem törte meg a BRSE lendületét és megfordította az állást a vendégcsapat.

A negyedik felvonásban Szakmáry Gréta bombája, Tálas Zsuzsanna sáncolása révén egyre nehezebb helyzetbe került a JRK (3-7). 9-14-nél ismét cserélt Deme Gábor (Bleicher Nóra helyett Takács Bernadett érkezett), de a játszma második része ezúttal sem úgy sikerült, ahogy azt a berényi közönség remélte. Ugyanakkor a Békéscsaba az első játszmát követően folyamatosan igen magas színvonalon játszott, s ennek következményeképpen végül a negyedik szettet – és ezzel együtt a mérkőzést – is magabiztosan nyerte meg.

Deme Gábor (JRK): „Nem leptük meg a Békéscsabát, a vendégek tudták, hogy az első szettben mindig jól játszunk – hiszen háromszor ezt sikerült ellenük megcsinálnunk. Azt a bravúrt nem sikerült véghezvinni, hogy folyamatosan tudjunk összpontosítani és olyan szinten játszani, mint tettük az első játszmában. Ha tudnám, mi történt az első szettet követően, nem alakult volna úgy a folytatás, ahogy. Ha ezt a szintű röplabdát tudnánk játszani több szetten keresztül, akkor akár egy ilyen jó csapatot is, mint a Békéscsaba, meg tudnánk szorítani. Az első szettben mindenki zseniálisan játszott, utána viszont sajnos minden játékosom „leült”.”

Sasa Nedeljkovic (Békéscsaba): „Átaludtuk az első játszmát, olyan érzésem volt, mintha még mindig a buszban lennénk. Tíz hibával játszottunk ebben a játékrészben, szóval az plusz tíz pont a Jászberénynek. Ilyen játékkal és ennyi hibával egy ilyen Jászberény ellen lehetetlen bármely játszmát vagy meccset megnyerni. Emellett ki kell emelni, hogy ekkor nagyon jól játszott a Jászberény, hogy dicséretes volt, hogy képes volt olyan játszmát produkálni. Nagy nyomást helyeztem a játékosokra az első szettben, próbáltam felébreszteni őket és a második játszma elején lehetett látni, ez sikerült. Csapatom ekkortól kezdve helyrehozta a játékát és a viselkedését és a további három játszmában egy pillanatig sem volt kérdés, győzünk-e vagy sem.”