U17-es csapatunk hibátlanul kezdett az elődöntőben

U17-es csapatunk hibátlanul kezdett az elődöntőben

A múlt hétvégén elkezdődtek az U17-es (Országos Serdülő Bajnokság – OSB) korosztály elődöntői is. A 28 csapatból mára 18 maradt állva, az elődöntők 6 db 3-as csoportjában. A három tornából álló sorozat végén a csoportgyőztesek kvalifikálják magukat a május végén rendezendő hat csapatos országos döntőbe, melynek megrendezéséért a BRSE is harcba száll.

A Békéscsabai Röplabda SE fiataljai a Jászberény VT, és a Fatum Nyíregyháza csapataival kerültek egy csoportba. Az elődöntő előtti héten, példátlan sérüléshullám sújtotta a csapatot, a pénteki edzésen csak 7 játékos állt Nagy Attila rendelkezésére, amiből szombatra végül 10 lett, de ehhez kellett, hogy az U15-ös csapat egyik kiválósága, Gellén Viki is a serdülőkkel tartson, valamint ketten is betegen vállalták az utazást. A lányokat mindez nem zavarta meg, a kényszerű felállásban is nagyszerűen játszottak, előbb a házigazda Jászberényt múlták felül alig egy óra alatt három szettben, majd a nyíregyházi fiatalok sem jelentettek akadályt. A Békéscsabai RSE így élen áll csoportjában, és kedvező helyzetből várhatja a második fordulót.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Jászberény Volleyball Team 3-0 (6,14,10)
Békéscsabai RSE – Fatum Nyíregyháza 3-0 (17,15,8)

BRSE: Boskó Ágnes, Araczki Gyöngyvér, Fábián Kata, Veres Cintia, Sebestyén Flóra, Tatár Gréta, Gellén Viktória, Rády Boglárka, Feld Bettina, Kertész Petra. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Köszönöm azoknak, akik eljöttek és nem hagyták cserben csapatukat, és az egyesületet ebben a nehéz helyzetben. Rengeteg betegünk, és sérültünk van, nem voltunk szerencsések az utóbbi időben, hiszen ezek nagy része az elmúlt években elkerült bennünket. Most, becsülettel helyt álltunk, a játékunk nem volt szép és gördülékeny sem, de eredményes igen, és ebben a helyzetben ez volt a fontos. Bízom benne, az elődöntő hazai fordulójára mindenki felépül, és teljes csapattal tudunk majd játszani.