Újabb BRSE arany – a juniorok is csúcsra értek!

A felnőtt és a ifjúsági gárda elsősége után a Békéscsabai Röplabda SE junior csapata is aranyérmet szerzett! Kaposváron rendezték a 2014/2015. évi Férfi és Női Junior Nemzeti Bajnokság I. osztály Országos Döntőjét. A BRSE gárdája az “A” jelű csoportba kapott besorolást, ahol az MTK és az örök rivális Vasas csapatával kerültek össze Bodnár Dorottyáék.

Az első mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott Kormos Mihály gárdája.

Békéscsabai RSE – MTK 3:1 (14; 22; -20; 23)

Majd a sorsolás szeszélyének köszönhetően szinte azonnal pályára kellett lépniük a csabai lányoknak, akik az első két szettet még bírták erővel, azonban a hosszú utazás és az első meccs fáradalmait a későbbiekben megérezték és szoros csatában szenvedtek vereséget.

Vasas Óbuda – Békéscsabai RSE 3-2 ( – 20, – 20, 22, 21, 11)

Már-már úgy tűnt, hogy negyeddöntőre kényszerül BRSE, azonban az MTK némi meglepetésre legyőzte a Vasast, amely azt jelentette, hogy újfent a fővárosi piros kékekkel kellett összecsapni a csabai csapatnak.

Az elődöntőben bár nagy küzdelem zajlott, a dráma elmaradt, hiszen a BRSE csapata okos és taktikus játékkal múlta felül legnagyobb riválisát.

Vasas Óbuda – Békéscsabai RSE 0:3

A vasárnapi döntőre aztán megteltek a Táncsics Gimnázium lelátói, hiszen a hazai gárda nemi meglepetésre legyőzte a Gödöllőt a másik ágon, így ők játszhattak az aranyért. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata a fináléban bizonyította, hogy nem érdemtelenül jutott idáig, azonban nekik sem sikerült megállítani a Békéscsabaiakat, akik apróbb megingásoktól eltekintve hozták a papírformát.

Hihetetlen sorozatot produkált a BRSE, Békéscsaba kiérdemelte a női röplabdázás fővárosa címet.

Döntő: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Linamar-Békéscsabai RSE 1–3 (–14, –13, 22, –17).

A torna legjobb játékosa (MVP) Nagy Viktória lett, míg az All Star csapatban is szép számmal kerültek békéscsabaiak. Oláha Blanka (legjobb feladó), Kovács – Fiskus Fanni (legjobb nyitásfogadó ütő), Szpin Renáta (legjobb libero) és Fésüs Erzsébet (legjobb edző)

A végeredmény:

1. Békéscsabai RSE

2. 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

3. Bp. Vasas-Óbuda

4. TEVA-Gödöllői RC

5. Aluprof Testnevelési Egyetem SE

6. MTK

Fésüs Erzsébet edző: Gratulálok az egész csapatnak, a torna során végig fegyelmezett és lelkes játékkal kerekedtünk a mezőny fölé.

Kormos Mihály szakmai igazgató: Egyedülálló idényt zárt a klub, a junior csapat győzelmével tette fel a koronát szezonunkra. Köszönjük mindenki segítségét és munkáját, aki hozzájárult sikereinkhez.

junior bajnok junior 2