Újra hazai pályán a BRSE

Alig ért haza a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata Németországból, máris egy újabb nehéz erőpróba vár rájuk a hétvégén. Folytatódik a bajnokság, és ismét csak egy olyan csapat lesz a BRSE ellenfele, amely az utóbbi időben nagyon megerősödött. A Fatum Nyírsuli gárdája több idegenlégióssal, nem titkoltan a célból érkezik vasárnap a viharsarokba, hogy visszavágjon az őszi vereségért a bajnokcsapatnak. A hazaiaknál Lana Dabic továbbra sem áll rendelkezésre, így minden bizonnyal Bagyinka Fannira vár a feladat, hogy irányítóként jól mozgassa társait.

Kormos Mihály így értékeli a németországi mérkőzést és elmondja véleményét a hétvégi találkozóról is: “Befejeződött egy álom, elbúcsúztunk a Challenge Kupából. Voltak szép momentumaink, de sajnos a mérkőzés nagy szakaszában nem azt nyújtottuk, amit valójában tudunk. Az idegenlégiósaink betliztek a kinti meccsen, s nem tettek hozzá annyit, mint amennyit vártunk tőlük. A szerb irányítónk sérülése után a saját nevelésű 16,5 éves Bagyinka irányított, aki meccs előtti este be is lázasodott, ezért a meccs előtti edzést is kihagyta. Természetesen tudjuk, hogy a Vilsbiburg milyen költségvetéssel dolgozik, és milyen lehetőségeik vannak. Büszkék lehetünk, hogy a lejátszott hét szettből négyben teljesen partiban voltunk a kevés némettel felálló németek ellen.

Mostantól teljes erőbedobással a magyar bajnokságra kell összpontosítanunk. Öt meccsünk van még az alapszakaszból. Minél több pontot szeretnénk szerezni, hogy minimum a 3. helyről induljunk a rájátszásban, mely a legfontosabb része lesz a szezonunknak. Látjuk a hibáinkat, hiányosságainkat, melyeken az elkövetkező két hónapban dolgozunk, mert a lényegi részre ismét olyan állapotban szeretnénk lenni, hogy éremért játsszunk a roppant megerősödött bajnokságban.

FATUM-Nyírsuli is a megerősödött csapatok közé tartozik, hiszen a brazil Ribiero, a román Sikos mellé egy 188 cm magas venezuelai lányt igazoltak. Egyértelmű célja a nyírségieknek, hogy a legjobb négy közé jussanak. Reális esélye van rá, hogy a negyeddöntőben velünk kell szembe néznie a Nyíregyházának. Irányítóban Akimova és Erdős váltja egymást. Liberóban a rutinos, nagy csatákat megélt Botos szerepel, míg centerben két fiatal korosztályos válogatott (Roma, Vén) üti a labdát. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Rengeteget utaztunk az elmúlt napokban, mely rendesen levette a lányokat, emiatt nem tudtunk megfelelő mennyiségűt edzeni, ami nagyon hiányzik majd. Természetesen hárommal szeretnénk gyarapítani meglévő pontjaink számát.”

A mérkőzés vasárnap 16,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

20150125 plakát BRSE-nyírsuli