Újra pályán a BRSE!

A héten indul a Közép Európa Liga és a magyar bajnokság is!

Szerdán véget ér egy hosszú szünet, és a békéscsabai röplabdabarátok újra tétmérkőzésen láthatják kedvenceiket. Kezdetét veszi a Közép Európai Liga, ismertebb nevén a MEL, melyben az idei szezonban a magyar bajnoki címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE is érdekelt.  Egy év szünet után, új lebonyolítási rendszerrel rendezik meg a versenysorozatot melyben az idén a magyar csapatok mellett horvát, osztrák és szlovén együttesek vesznek részt. A tornarendszerben rendezett küzdelemsorozat keretében, hármas csoportokban egy-egy helyszínen három napon keresztül játszanak a csapatok, így a végén mindenki játszik mindenkivel. A BRSE az első tornát rendezi, így szerdán este 18,00 órakor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban indulhat útjára a labda a szurkolók nagy örömére. Az ellenfél a hazai bajnokságban is az egyik legnagyobb rivális Teva Gödöllői RC lesz. A másik ellenfél, a tavalyi horvát bajnok OK Porec lesz, ellenük pénteken 18,00 órás kezdéssel lép pályára a magyar bajnoki címvédő, melynek soraiban most mutatkozik be tétmérkőzésen a válogatott Tálas Zsuzsa – Szakmáry Gréta duó. Az idei szezonban nagyon sűrű programja lesz a lányoknak. A pénteki mérkőzés után csak egyetlen nap marad a regenerálódásra hiszen vasárnap már Kaposvárra utazik a csapat ahol kezdetét veszi a hazai pontvadászat alapszakasza. A visszavágás vágya mindenképpen fűtheti a viharsarkiakat hiszen legutóbbi látogatásukkor nagy meglepetésre a somogyiak nyerni tudtak ellenük.

A csapat első tétmérkőzéseit játssza az új vezetőedzővel, Sasa Nedeljkoviccsal, aki így vélekedett a kezdésről:

“Két hónapos felkészülésünk nagyon jól sikerült. Rengeteget dolgoztunk. Az elvégzett munkára kell építenünk. Nem akarok azzal foglalkozni, hogy a válogatottak nem dolgoztak velünk. Meccsről meccsre leszünk jobbak. Tudjuk hova szeretnénk eljutni, ezért a lányok edzéseken 101%-ot teljesítenek, és ezt teszik majd minden egyes mérkőzésen is.

Nagyon nehéz lesz a kezdés, hiszen 5 nap alatt három mérkőzést játszunk. Fogadjuk a tavalyi bajnokság egyik favorit csapatát, és a horvát bajnokot, majd vasárnap Kaposvárra utazunk. Kemény lesz, de nem is fizikálisan, hanem mentálisan lesz megerőltető. Fontos, hogy a szurkolók is türelmesek legyenek velünk és mellettünk álljanak, mint az elmúlt években, és továbbra is a csapat hetedik játékosaként segítsék a csapatot.”

2015- 2016 sor brse-porec-godollo