Utánpótlás csapataink hétvégi eredményei

Hibátlanul a döntőben!

Országos Gyermek Bajnokság elődöntő – Szolnok

BRSE gyermek 1Harmadik elődöntő tornájához érkezett az Országos Gyermek Bajnokság a hétvégén. A BRSE fiataljai Szolnokra látogattak, hogy lezárják az OGYB elődöntőinek sorát. Az már az előző két tornán eldőlt, hogy a hibátlan mérleggel álló viharsarkiak már biztos résztvevői a hatcsapatos júniusi döntőnek, így ezen a szombati napon csak a gyakorlás, és a sorozatban eddig őrzött veretlenség megtartása volt a cél. A csapat maximálisan megfelelt az elvárásoknak, mindkét mérkőzésen magabiztosan röplabdázva tudtak nyerni, úgy is, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott, kicsit már a jövő évi csapatot is építve.

Az országos döntőre június 2-4. időpontban kerül sor, melynek házigazdája a BRSE lesz, így a klub szimpatizánsai élőben is láthatják majd a fiatalokat.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Szolnoki Sportcentrum 3-0 (8, 8, 9)
Békéscsabai RSE – Tatabányai RSE 3-0 (11, 3, 6)

BRSE: Boskó Ágnes, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Török Boglárka, Fábián Kata, Szücs Gréta, Kertész Petra, Rády Boglárka, Veres Cintia, Feld Bettina, Nagy Rebeka. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: – Nagyon örülök, hogy ismét végig komolyan vette a csapat a mérkőzéseket, annak ellenére, hogy tudták a lányok, már nincs tétje egyik mérkőzésnek sem. A döntő azonban nagyon más lesz, hiszen ismerjük a mezőnyt, és tudjuk, kiemelkedő csapatok érkeznek majd június elején Békéscsabára.

Országos Gyermek Bajnokság 19-28. helyért – Békéscsaba

BRSE gyermek 2Második számú gyermek csapatunk, mely egy évvel fiatalabb a korosztályánál, is megmérettetett a hétvégén, hazai pályán. Idén még a tapasztalatszerzés miatt szerepelnek a gyermek bajnokságban. Nekik jövőre lesz éles a versenyzés, de így is nagyon kicsin múlt az elődöntőbe kerülés. A szezon utolsó két mérkőzését hibátlanul hozták Fésüs Erzsébet tanítványai a BDSE-Emercius és az Eger ellen, így a 21. helyen végeztek a magyar mezőnyben.

Eredmények

Békéscsabai RSE 2. – BDSE Emericus 3:0 (25-17, 25-20, 25-13)
Békéscsabai RSE 2. – Egri Városi Sportiskola “A” 3:0 (25-11, 25-12, 25-13)

BRSE: Jánk Dzsenifer, Kiss Virág, Horostyák Cintia, Gellén Viktória, Szilágyi Gréta, Such Diána, Tóth Fanni, Lenkefi Lea, Mucsi Fanni

 

Ezüstérem a miskolci mini tornáról

Országos Mini Bajnokság, Kiemelt kvalifikációs verseny – Miskolc

BRSE miniOrszágos Mini Bajnokság utolsó fordulóján vettünk részt Miskolcon. Egy héttel korábban a szolnoki versenyen, már bebiztosítottuk helyünket a 12 csapatos országos döntőben, tehát ez a torna a gyakorlás jegyében telt. Természetesen nagyon fontos volt, hogy minél előrébb végezzünk, hiszen a végső ranglista alapján történik majd a kiemelés.

Álomszerűen indult a nap, hiszen az első mérkőzésen az érdi Delta csapatát legyőztük, mégpedig fantasztikus játékkal. Ez a meccs akár a döntő is lehetett volna, olyan színvonalas, izgalmas és fordulatos csata volt.

BRSE – Delta 2:1

Ez egy akkora lendületet adott a csapatnak, hogy meg sem állt a döntőig. Nagyon biztos játékkal nyertük a további csoportmeccseinket és az elődöntőt is.

BRSE – Miskolc 3:0
UTE – BRSE 2:1
BRSE – Nyíregyháza 2:0

Ismét BRSE – Vasas döntő következett, mint már többször az idei szezonban. Sajnos az utolsó pillanatokban megtört a lendület, és ha minimális különbséggel is, de a fővárosiak csapata nyerte a versenyt a döntőszettben a legkisebb különbséggel 15-13-ra.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület mini csapata nagyszerű szezont produkált. Hat versenyen vett részt és minden alkalommal döntőt játszott, ebből háromszor az aranyat a mi lányaink nyakába akasztották. A minimális célkitűzést teljesítették, hiszen ott lesznek az április végi szegedi döntőben, melyen célunk minél fényesebb érmet szerezni.