3 utánpótlás hír a hétvégéről

Első helyről várjuk a folytatást az Országos Gyermek Bajnokságban

OGYB-AttilaKözépszakaszához érkezett az Országos Gyermek Bajnokság (OGYB), melyben a viharsarkiak két csapattal képviseltetik magukat. Az ‘A’ jelű formáció az alapszakaszban megnyerte a csoportját és egyből az elődöntőbe jutott, szintúgy mint hétvégi ellenfelei, így számukra a középszakaszban csak az elődöntő későbbi csoportbesorolása miatt volt tét, ami azonban éppen elég nagy súllyal esik latba, ahhoz, hogy kellő komolysággal vegye minden csapat a két tornát a középszakaszban. A négy csapatos csoport minden mérkőzése három szettig tart, 1-1-nél, a döntő szett is 25 pontos. A csabaiak mindhárom mérkőzésükön kiegyensúlyozottan játszottak, így a csoport éléről várhatják a februári folytatást.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Jászberényi RK 3-0 (14,15,17)
Békéscsabai RSE – Hercules Röplabda 2-1 (23,-22,8)
Békéscsabai RSE – MTK Budapest 3-0 (19,8,15)

BRSE „A”: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Feld Bettina, Araczki Gyöngyvér, Fábián Kata, Török Boglárka, Szűcs Gréta, Rády Boglárka, Nagy Rebeka, Illés Eszter, Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Aki a pályára lép, az a BRSE! Ezt bizonyították ma a lányok, hiszen szívüket kitették ma a győzelmekért, megérdemelték a sikert és a szülők vastapsát a végén! Betegeinknek, sérültjeinknek mihamarabbi felépülést kívánok, büszke voltam ma nagyon a csapatra!

Egy győzelem, két vereség – Bravúr kell a továbbjutáshoz

OGYB-ZsókaA Békéscsabai Röplabda SE “B” csapatának sokkal nehezebb dolga volt, hiszen Nekik még csak az elődöntőbe jutás volt a tét. A négycsapatos csoportok győztesei, és a legjobb második helyezettek jutnak a gyermek bajnokság utolsó fázisába.

Budaörsön vettek részt lányain az Országos Gyermek Bajnokság harmadik fordulójában, ahol három mérkőzést játszottak. Sajnos az első körben a nagy rivális Szeged ellen nem ment a csapatnak. Az első két szettben a szép játék sem volt elég, a végjátékot nem bírtuk, így vereség lett a vége. Nem tudtak túllépni az első mérkőzésen a csapat játékosai és a Budaörs ellen is vereség lett a vége. Az Eger ellen hoztuk a kötelezőt, de a továbbjutáshoz most már bravúrra lesz szükség januárban Szegeden.

 

Eredmények

BRSE B – Szegedi RSE 0:3
BDSE Emericus – BRSE B 2:1
EVSI B – BRSE B 1:2

BRSE „B”: Jánk Dzsenifer, Sinka Dalma, Horostyák Cintia, Kiss Virág, Gellén Viktória, Such Diána, Mucsi Fanni, Tóth Fanni, Kucsera Jázmin, Lenkefi Lea

Fésüs Erzsébet: A szegedi csapat ellen két szettben is jó játékkal vezettünk a szettek elején, majd a végjátékban jobban koncentráló ellenfelünk győzött. Ez rányomta a bélyegét a többi mérkőzésünkre is, rendre a szoros végjátékokban veszítettük el a szetteket a többi ellenfelünkkel szemben is. Nagyon sokat kell még fejlődjünk.

Újabb három junior győzelem

Folytatja nagyszerű szereplését a BRSE junior csapata. Újabb három győzelmével tartja a lépést a nagy riválisokkal a Vasas, Nyíregyháza, UTE hármassal.

Egy hete a Budaörs elleni összecsapás a kötelező győzelmi kategóriába tartozott. Úgy nyerek a csabaiak, hogy mindenki játéklehetőséget kapott.

BRSE – Budaörs 3-0 (11, 5, 11)

A duplaforduló már nagyobb izgalmakat ígért a nézőknek. Pénteken a középmezőnyben tanyázó Jászberény következett. BRSE nagyszerűen kontrollálta a mérkőzést, és könnyed, nagyarányú győzelmet aratott.

BRSE – Budaörs 3-0 (11, 11, 16)

Vasárnap már csapatunk Gödöllőn vizitált. Annál a gárdánál, amely egy éve megnyerte a magyar ifi bajnokságot. Így is kezdtek a hazaiak. Az első két szettet, még ha szorosan is, de a Pest megyeiek hozták. Harmadikban feljavult a kék-fehérek játéka. Ludmán – Glembóczki – Godó hármas elkezdte termelni a pontokat, Petrenkó nagyszerűen osztogatott, Szpin Reni válogatott szinten fogadott és mezőnyözött, Petri és Boskó centerben kezdte sokkolni az ellenfél támadóit, a padról Gacsal és Korniss is jól szállt be. Szépített, majd egyenlített a BRSE. A döntő játszmát már könnyedén, nagy önbizalommal nyerte meg a Csaba. Óriásit küzdött csapatunk, mely 0-2-ről fordította meg a mérkőzést.

Gödöllő – Békéscsabai RSE 2-3 (20, 23, -16, -21, -7)