Útnak indult a BRSE, kezdődik a krasnodari kaland!

Krasnodar 32Hétfőn reggel útra kelt a Linamar – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület különítménye. A lányok a korai indulás ellenére jó kedvűen pakolták csomagjaikat, nem látszott rajtuk, hogy néhány órája még a taktikai utasításokat hallgatták az esti edzésen.

A cél a Békéscsabától 1800 kilométerre lévő, Oroszország déli részén, a Kaukázus előterében található Krasnodar városa, ahol szerdán helyi idő szerint 19:30-tól (magyar idő alapján ez 17:30-as kezdést jelent) CEV Kupa mérkőzést játszik a csapat a sorozat címvédője ellen.

Már az utazás megszervezése sem volt egyszerű, illetőleg az Oroszországba való bejutáshoz szükséges okmányok beszerzése is több, mint két hetet vett igénybe, ennek horribilis költségeiről nem is beszélve. Az amerikai Sarah Clement kapcsán, még a középiskolai tanulmányainak részleteire is kíváncsiak voltak a nem túl barátságos hatóságok.

20151206 175213A gárda reggel 6-kor indult Belgrádba busszal, ahonnan Moszkvába repül a csapat, majd ott száll át a krasnodari járatra és este foglalja el a városközpontban található szálláshelyét.

Csak, hogy még kacifántosabb legyen a helyzet, nem mindenki indult útnak ebben a formában, hiszen Tálas Zsuzsa ma államvizsgázik a Corvinus Egyetemen, így Ő az éjszakai járattal, Baran Ádám klubelnök társaságában repül a többiek után Budapestről. A játékos egyébként már nyári szerződéskötésekor jelezte, hogy ilyen jellegű kötelezettsége van, a sors fintora, hogy pont erre az időszakra jelölték ki vizsgát. Mindez további logisztikai terhet rótt az egyesületre, de vélhetőleg kedden reggel már minden érintett a célállomáson lesz.

A technikai értekezletre kedd este kerül sor 19:30-tól, azt követően 20 órától van másfél órás edzéslehetősége a magyar bajnoki címvédőnek, illetve a mérkőzés napján is tart még átmozgató foglalkozást Sasa Nedeljkovic.

A kint történtekről folyamatosan beszámolunk, illetve beharangozót is közöljük a nem mindennapi mérkőzés előtt!