Vasárnap átléphet az aranykapunk a BRSE!

Linamar-Békéscsabai RSE—Vasas Óbuda 3:0 (19, 16, 21)

NB I-es női röplabda-mérkőzés, döntő, 2. találkozó. Békéscsaba, 1800 néző. V.: Adler, Bátkai-Katona Ágnes.

Békéscsaba: SKAYHAN 2, Soós N. 3, BODNÁR 10, RADONJIC 12, MOLCSÁNYI R. 10, CLEMENT 9. Cs.: SZPIN (liberó), Korniss. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Vasas: Vacsi 3, Tálas 2, MIKLAI 12, Pekárik 5, HÁFRA 9, Szombathelyi Sz. 7. Cs.: Lévai, Tóth A. (liberók), Ludmán, Durst, Bodovics. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 1:4, 5:6, 6:10, 18:12, 19:17, 24:18. 2. szett: 4:0, 6:5, 9:6, 13:8, 18:12, 23:15. 3. szett: 2:0, 6:2, 9:5, 9:9, 13:11, 19:14, 21:16, 21:19, 24:19.

Ismét röplabda láz Békéscsabán! Özönlöttek a szurkolók a városi sportcsarnokba, még közvetlenül a kezdés előtt is kígyóztak a sorok a bejáratoknál. A BRSE vasárnap elvette az alapszakaszgyőztes Vasas pályaelőnyét, hazai pályán pedig növelni kívánta az előnyt Kormos Mihály csapata.

A vendégek sem feltartott kézzel érkeztek,  Miklai pontjaival kezdődött a találkozó. A folytatásban is a fővárosiak domináltak, a hazaik időkéréssel próbálták megtörni Tálasék lendületét. Ez sikerült is, hiszen egy parádés 12:2-es szériával már ismét a Békéscsaba vezetett, az egyre ingerültebb Jókay mester alapos fejmosást tartott lányainál. Szorgos mezőnymunka és hatékony nyitások jellemezték a csabaiak játékát, melynek köszönhetően meg is nyerte az első etapot a hazai gárda.

A második szettben is tartani tudta fegyelmezett játékát a BRSE. Összeállt a blokk, amely elbizonytalanította a Vasas ütőit. Mikor a Bodnár – Clement center duó támadásban is rákapcsolt, akkor magabiztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Forró volt a hangulat, de nem csak a lelátón, hanem a pályán is.

Egyre idegesebbé vált a Vasas, jelezte ezt Tálas sárga lapot érő reklamálása is.
Próbáltak kapaszkodni a piros kékek, de hősiesen védte előnyét a csabai gárda és Miklai széles ütésével már 2:0-ra vezetett a Békéscsaba.

Nagy küzdelmet hozott a harmadik játszma is. Molcsányi és Radonjic tolta a hazaiak szekerét, de nem tudták lerázni a szívósan küzdő Vasast. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, többször is lélegzetelállító labdamenetek után tapsolhatott a nagyérdemű. A hajrára mozgósította utolsó energiáit a hazai gárda és ezt a tempót már nem tudta tartani a vendégcsapat. Az utolsó labdameneteket már felállva nézte végig a közel kétezer szurkoló, akik a BRSE harmadik mérkőzéslabdájának értékesítése után hatalmas ünneplésben részesítették a kedvenceiket.

Összességében elmondható volt, hogy a békéscsabaiak a játék minden elemében felülmúlták a Vasast és győzelmük abszolút megérdemelt volt.

Az egy csapat három győzelméig tartó bajnoki döntőben az állás: 2:0 a Békéscsaba javára. Folytatás vasárnap 18 órától a Folyondár utcában.

Kormos Mihály: — Végig nagyon szépen betartotta a csapat a taktikai utasításokat és nagyszerűen koncentráltunk. Ez ma Békéscsabán a röplabda ünnepe.

Jókay Zoltán: — Nem tudok mást mondani, mint hogy kettő—null a Békéscsaba javára.

donto4