Vasárnap rangadó hazai pályán

Vasárnap rangadó hazai pályán

Szerdán este egy nagyon fontos kérdésre adott határozott és megnyugtató választ szimpatizánsainak a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE, nevezetesen, hogy a MEVZA CUP küzdelemsorozatában lesz-e még tétje a hazai rendezésű tornáknak. A Fatum Nyíregyháza felett aratott három pontot érő győzelem azt jelenti, hogy a sorozat címvédője továbbra is Final Fourt érő helyen tanyázik a tabellán, és a januári MEVZA mérkőzéseken, hazai pályán, telt ház előtt biztosíthatja helyét a legjobb négy között.

A szerdai találkozón először nézett egymással farkasszemet a tavalyi bajnok, és bronzérmes kihívója, hiszen a bajnokság idei lebonyolítása miatt, még magyar bajnoki mérkőzésen nem találkoztak. A MEVZA ezért is kiváló sorozat, hiszen nemzetközi vonatkozásán kívül, lehetőséget ad a legjobb magyar csapatoknak egy más közegben is megmérkőzniük egymással. A címvédő játéka nem volt olyan pontos és letisztult, mint a múlt heti budapesti tornán, a Fatum Nyíregyháza pedig két irányítójának betegsége miatt, kényszerfelállásban, minden mindegy alapon tudott játszani, így helyenként szorosan alakult a találkozó szettjeinek eleje, a közép és végjátékokra sebességet váltó BRSE ennek ellenére simán hozta a mérkőzést. Mindent összevetve, a viharsarkiak magabiztosan nyertek, és továbbra is őrzik a hazai csapatok elleni hegemóniájukat.

Vasárnap este Békéscsabán az a Jászberényi RK lesz a bajnokcsapat ellenfele, akik nagy tervekkel vágtak bele az idei szezon pontvadászatába, célként fogalmazták meg a legjobb négy közé kerülést. Lecserélték légiósaikat, Miklai Zsanett személyében egy rutinos, válogatottat is megjárt játékossal is erősítettek, és visszatért a kispadra a Deme – Makai edzőpáros. A bajnokságban a csoportunkban harmadik helyen álló jászságiak viszonylag simán kaptak ki az UTE otthonában, majd nehezen, de legyűrték öt szettben a idegenben a Gödöllőt, míg a Haladás, és a Budaörs elleni találkozójuk magabiztos sikert hozott számukra. Nehéz megjósolni, hogy a viharsarki katlanban milyen játékra lesz képes a JRK, az azonban tudható, hogy a bajnoki címvédő nagyon komolyan veszi a mérkőzést, hiszen ebben az évben még nem találkozott a két együttes egymással, és ahogy szokták mondani, az első benyomás nagyon fontos! A csapat jó hangulatban várja a vasárnapi meccset, mindenki bízik benne, hogy most hétvégén ismét megtelik a csabai katlan, és fergeteges szurkolás mellett tudják itthon tartani a három pontot.

A mérkőzés 2017. november 26-án, vasárnap 18.00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Jegyek elővételben kaphatók az Andrássy úton a Sport Corner áruházban és a tixa.hu/brse oldalon.

HAJRÁ BRSE!