Vasárnap újra itthon játszik a bajnok!

Hosszú évek óta nem volt példa rá, hogy egy hazai női klubcsapat a CEV Kupa legjobb 16 csapata közé jusson. Szerda este az athéni éjszakában a Linamar Békéscsabai Röplabda SE megtette ezt a bravúrt, miután másodszor is 3-1 arányban verte az Olympiacos PIRAEUS csapatát. Ünneplésre nem sok idő maradt hiszen csütörtökön máris repültek Belgrádba Soósék, majd onnan busszal vették az irányt Békéscsabának. Pénteken és szombaton a szokásos menetrendjéhez tér vissza a bajnokcsapat és napi két edzéssel készül a vasárnapi Jászberény elleni bajnoki mérkőzésére. Fontos találkozó lesz hiszen a soros ellenfél nagy terveket szövöget az idén, a  három külföldivel megerősített keretüket nem szabad félvállról vennie a hazaiaknak. Kormos Mihály szakmai igazgató és Sasa Nedeljkovic vezetőedző esélylatolgatása:

Kormos Mihály: Csütörtökön a Palota elleni Magyar Kupa mérkőzéssel hangolt a Jászberény ellenünk. Egyértelműen a négy közé jutást tűzte ki célul a jászsági gárda. Már tavaly is esélyes keretet raktak össze, de még nem volt elég rutinjuk, hogy elődöntőbe jussanak. Kezdésként hazai pályán kikaptak a bajnoki címre hajtó UTÉ-tól, majd két kötelező (Kecskemét, Budaörs) győzelem után megverték a nagy rivális Nyíregyházát. Az előző fordulóban azonban az MTK ellen szenvedtek 3-2-es vereséget a fővárosban. Közvetlenül az élmezőny mögött állnak 10 ponttal.

Centerben a hazai nevelés Pintér mellett a volt „vasasos” Borsos szerepel. Három külföldit alkalmaznak, akik a berényiek gerincét alkotják. Irányítóban a szerb Brkovic osztja a labdát a bosnyák Gardovicnak és a bolgár Misonovának. Nyitásfogadásuknak pedig Lékó Lilla ad biztonságot.

Sasa Nedeljkovic: Gyorsan és okosan ki kell üríteni a fejünket az Olympiacos elleni meccs után, mert vasárnap újabb magyar bajnoki vár ránk a Jászberénnyel. Nagyon fontos, hogy pillanatok alatt térjünk vissza a saját ritmusunkba a következő két napi edzéssel. Az ellenfelet komolyan kielemezzük, és a lehetőségekhez képest a legjobban felkészülünk a Berényből. Fontos, hogy a csapat roppant módon bizonyítani akar, és a legjobb játékunkat szeretnénk hozni a lelkes hazai közönségünk előtt.

A mérkőzés november 15-én vasárnap 16,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

20151115 brse-jasz