Vasárnapi lecke

BRSE - GRCOroszország után itthon kell ismét bizonyítani.

A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata, vasárnap az MTK Budapest gárdáját fogadja a Magyar Bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában. Önmagában ez a hír még nem jelentené azt, hogy az átlagostól eltérő hazaira van kilátás a viharsarki katlanban, azonban a csabaiak 3600 km utazás, és egy 1000 hőfokon égő mérkőzésen vannak túl, melyet a CEV Kupa címvédője ellen játszottak szerdán. A kimerítő krasznodari túra következményeit bizonyára jó irányba befolyásolja az a tény , hogy a csabaiak remekül játszottak a sztárcsapat ellen, közel álltak a szettgyőzelemhez, s teljesítményükről elismerően beszéltek mind az Dinamo Krasznodar mind pedig az európai szövetség honlapján. Vasárnap azonban mindezek nem fognak számítani, hiszen a tabella negyedik helyén álló MTK bizonyára nagy elánnal készül a bajnoki címvédő ellen, s őket nem fogja érdekelni sem az utazásból, sem a kimagasló terhelésből erdő viharsarki állapot, sem pedig a labdák közti különbségekből fakadó nyitás és nyitásfogadási nehézségei a csabaiaknak. Legutóbb ilyen helyzetben a Jászberény ellen volt a BRSE, akkor az athéni túra után, bizony nyögvenyelősre sikeredett a hazai, így most is, mint akkor a lányoknak szüksége lesz kiváló szurkolótáboruk biztatására. Az ellenfél sok fiatal játékossal, s egy 197 cm-es szerb átlóval rendelkezik, korszerű, és stabil röplabdát játszik, a tabellán elfoglalt helye egyáltalán nem véletlen, így egy izgalmas mérkőzésre van kilátás vasárnap.


A csapat irányítói és a vezetőedzője a következőképpen látják a hétvégi mérkőzést:

Fábián Fanny: Egy nagy mérkőzés után biztos nagyon nehéz lesz pályára lépni, hiszen hosszú volt az utazás Oroszországból haza. Ezzel szemben örülök, hogy jól helyt álltunk a címvédő ellen, és ez óriási előrelépés csapatunknak. Ebből a meccsből táplálkozunk a későbbiekben, de a magyar bajnokság folytatódik és ott is szeretnénk tovább sikeresen menetelni. Az MTK teljesen kicserélődött a tavalyihoz képest. Sok új játékossal és egy új edzővel szerepelnek az idei szezonban, nem is rosszul, de ez nekünk nem jelenthet akadályt hazai pályán.

Tálas Zsuzsanna: Teljesen más atmoszférájú mérkőzés lesz a hétvégi meccs, mint a krasznodari volt. Egy biztos, hogy egy jó csapat látogat Békéscsabára, de ha a legjobb játékosukat a közel 2 méter magas szerb átlót ki tudjuk iktatni, akkor a győzelem a miénk lesz.

Sasa Nedeljkovic: Semmi sem változott bennünk a krasznodari meccs után. Az MTK ellen ugyanúgy a legjobb játékunkat szeretnénk nyújtani, és ebből a játékból hozni a győzelmet. Ez a négy napi orosz utazás máshogy terhelte meg a csapatot, de a következő két napot okosan szeretnénk kihasználni, hogy újra visszatérjünk arra az útra, melyen haladunk már a bajnokság elejétől. Fontos hogy a csapat felfogja, hogy ilyen meccsek után, amit szerdán játszottunk, mindig nullából indulunk főleg mentálisan, és ez nem befolyásolhatja a hozzáállásunkat. A következő célunk a sikeres vasárnapi meccs. Biztosan sokat segítenek a szurkolók is, mely nagyon fontos számunkra, hiszen nagy energiát adnak nekünk.

A találkozó vasárnap 16,00 órakor veszi kezdetét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.