Célkeresztben a nemzetközi kupa, világbajnokkal a soraiban érkezik a német Vilsbiburg!

Rövid karácsonyi pihenő után folytatta a felkészülést a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata. A lányok december 22-től kaptak szabadságot, de az ünnepek után közvetlenül már edzést vezényelt Kormos Mihály. A foglalkozásokon nem vett részt Bagyinka Fanni, aki a junior válogatottal edzőtáborozik.

Az új esztendő komoly erőpróbával kezdődik, hiszen január 14-én 18 órától a Vilsbiburg gárdájával vív mérkőzést a Challenge Kupában a BRSE. A német sztárcsapat kerete tele van légiósokkal, brazil, argentin, holland, cseh, Dobi Edina személyében pedig magyar válogatott játékosa is van Jan de Brandt csapatának. A legnagyobb név pedig kétségtelenül a kubai Mesa, aki világbajnoki címmel is büszkélkedhet.

Nem mindennapi ütközetre van tehát kilátás, ilyesfajta röplabda csemegét ritkán láthatnak a szurkolók. A legjobb 16 között már nincs könnyű ellenfél, Európa élmezőnyéből is találhatunk együtteseket. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezen gárdák közt ott van a Békéscsabai Röplabda SE csapata. A magyar bajnoki címvédőnél elhivatottak, szeretnének meglepetést okozni, ehhez azonban extra teljesítményre lesz szükség.

A BRSE nemzetközi felkészülési mérkőzésekkel hangol, január 7. és 8. között a román bajnokságban vitézkedő Lugos csapatával játszanak Molcsányiék.

A magyar bajnoki címvédő kapitányát kérdeztük:

“Már nagyon várom az összecsapást, hiszen ilyen gárda ellen nem sűrűn lép pályára az ember. Tudjuk, hogy kitűnő csapat a Vilsbiburg, remek edzővel. Ennek ellenére itthon, fantasztikus hangulatban, vélhetőleg telt ház előtt szeretnénk megnehezíteni a dolgukat és előnyt szerezni a visszavágóra. Vannak felvételeink a németekről, a szakmai stáb már elemzi ezeket, bízom benne, hogy meglepjük őket.” – zárta gondolatait Soós Nikolett.

A hazai mérkőzés időpontja tehát: 2015. január 14. (szerda) – 18 óra. Albán és bolgár játékvezetők közreműködnek majd.

A visszavágó egy hét múlva lesz Vilsbiburgban, ennek időpontja is hivatalos. 2015. január 21. – 19 órakor kezdődik.

 

20140114 challenge