Volt válogatott játékossal erősödött a BRSE szakmai stábja!

13726580 1057298681028501 3831635600472953218 nNemcsak a játékoskeretben, hanem a szakmai stábban is lesz új arc az augusztus elsején esedékes szezonkezdéskor. Eldőlt ugyanis, hogy a korábbi magyar válogatott feladó, Tóth Gábor is csatlakozik az előző idényben remekül működő Sasa Nedeljkovic, Fésüs Erzsébet duóhoz.

A 33 éves, az aktív játékkal tavaly felhagyó, volt feladó számára nem lesz ismeretlen a feladat, hiszen a 2015/2016-os szezonban már edzősködött a Pénzügyőr együttesénél. A dunaújvárosi születésű sportember sikeres karriert hagyott maga mögött, azonban innentől kizárólag az edzői munkára fókuszál.

„A Dunaferrben kezdtem röplabdázni nem túl korán, 13 évesen. Voltam utánpótlás válogatott, és 19 évesen már felnőtt csapatban, kezdő feladóként játszottam. Innen Kecskemétre igazoltam, ahol 7 szép évet töltöttem. Pályafutásom során megfordultam külföldön is, román és svéd csapatokban szerepeltem. Külön büszke vagyok arra, hogy 23-szor képviselhettem a hazámat a nemzeti csapatban. Megtisztelőnek érezem, hogy Magyarország első számú röplabda egyesületénél folytathatom edzői karrierem, ahol a menedzsmentnek köszönhetően minden feltétel adott a nemzetközi szinten is sikeres szerepléshez. Nagyon várom a közös munkát Sasa Nedeljkovic vezetőedzővel, szakmailag nem is kerülhettem volna jobb helyre.” – fogalmazott Tóth Gábor.

Baran Ádám a BRSE elnöke elmondta, hogy minél hatékonyabb munka érdekében bővíteni szerették volna az edzői stábot.

„Gábor személyében egy fiatal és széles látókörű szakember csatlakozott a klubhoz, akitől sokat várunk. Személyes egyeztetéseinkkor meggyőzött elhivatottságáról, arról, hogy segítségünkre lesz céljaink elérésében. Nemcsak a felnőtt gárdánál, hanem az utánpótlásban folyó munkában is kiveszi a részét, hiszen Ő lesz a junior csapat edzője, illetve egyéni képzéseket is tart majd fiatal tehetségeinknek.” – nyilatkozta a klubvezető.