Zajlik az élet a klub háza táján!

A címvédés derekas megünneplése után is pörögnek az események a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnél, hiszen a nyári szünet beköszöntéséig rengeteg a tennivaló.

A menedzsment dolgozik annak a háttérnek a megteremtésén, amely alapot adhat a triplázás reményének, valamint a sikeres nemzetközi szereplésnek is. Jó hír, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata az újabb kiemelkedő teljesítmény, valamint a régió sport életében betöltött szerep hatására emelte a támogatást és a szponzorok részéről is szándék mutatkozik az együttműködés folytatására, szorosabbá tételére.

Kormos Mihály szakmai igazgató és Baran Ádám a klub elnöke fáradoznak a játékoskeret kialakításán és megerősítésén. Az elmúlt napokban több hazai és külföldi útjuk volt az ügyben, melynek eredményeként számos esetben közel a megegyezés. Az egyesületnél bíznak benne, hogy hamarosan konkrétumokkal is szolgálhatnak az érdeklődő szurkolóknak.

A bajnokcsapat tagjai közül, a külföldi játékosok hazautaztak, Ivana Radonjic Belgrádban van, míg Sarah Clement közel 40 órás repülőutat követően láthatta újra a tavaly augusztus óta nem látott szeretteit az Egyesült Államokban. Utolsóként Ali Skayhan hagyta el hazánkat, aki még egy Európai körutazást is beiktatott programjába. A magyar játékosok közül Bodnár Dorottya a válogatott kerettel készül kedd óta, a jövő héten kiderül, hogy Jan de Brandt számít-e játékára a továbbiakban.

Két játékos volt a keretben, aki már a rájátszást komoly betegséggel és sérüléssel küzdötte végig. Soós Nikolett pajzsmirigy betegségének kiújulása után a szezon végét saját felelősségére küzdötte végig hősiesen, míg a döntő legjobbjának választott Molcsányi Rita, tegnap feküdt kés alá Budapesten. A méltán népszerű “Kicsi” műtéte jól sikerült, jövő héttől kezdi meg a rehabilitációt, hogy a felkészülés kezdetére 100%-os állapotban legyen.

A többiek készülnek a kaposvári junior döntőre, hiszen egyedülálló bravúr lenne, ha az ifjúsági és a felnőtt aranyérmek után a juniorok között is élen végezne a csabai csapat.

A klub eljuttatta hivatalos nevezési szándékát a CEV Kupába, amely a Bajnokok Ligája utáni második legerősebb nemzetközi sorozat, olyan világhírű gárdákkal, amelyek a kontinens elitjéhez tartoznak. Mindez egyedülálló csemege lenne a csapat szurkolóinak.

döntö 2015