Zsinórban a nyolcadik bajnoki mérkőzését is megnyerte a BRSE

jbrk20161209Linamar-Békéscsabai RSE — Jászberényi RK 3:0 (12, 23, 23)

Röplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 1100 néző. V.: Tillmann, Nagy L.

Békéscsaba: Szakmáry, Clement, Tálas, Bodnár, Matic, Csengeri. Cs.: Molcsányi (liberó), Ludmán, Petrenkó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Jászberény: Borsos, Takács, Slijepcevic, Gardovic, Bleicher R., Pintér. Cs.: Ivkovic (liberó), Bleicher N., Fábián. Vezetőedző: Branislav Franic.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:3, 8:6, 18:8, 24:10. 2. szett: 4:6, 7:8, 11:9, 15:15, 18:15, 22:17, 23:23. 3. szett: 1:2, 4:4, 7:4, 7:8, 13:10, 16:16, 20:17, 22:22, 24:22.

Szép számú nézőközönség előtt kezdődött a röplabda bajnokság egyik rangadója péntek este, ahol a bajnoki címvédő BRSE az éremre pályázó Jászberényt látta vendégül. A lelátón helyet foglaltak a Kamuti Általános Iskola növendékei is, közel 50 fővel, akik életük első röplabda mérkőzését tekinthették meg a klub jóvoltából.

A csabaiak a találkozó elejétől éreztették, hogy nem teremhet babér a jászságiak részére, Szakmáry Grétáék elementáris erejű támadásokkal ízekre szedték a vendégek védekezését. Időkéréssel és cserékkel próbálkozott Franic edző, a publikum vastapsa közepette lépett pályára Fábián Fanny, aki tavaly még a BRSE színeiben lett bajnok, most pedig kölcsönben az ellenfelet erősítette. Bodnár Dorottya center támadása lezárta a szettet, melyet magabiztos különbséggel hozott a Békéscsaba.

A második játszma eleje a jászberényiek perceit hozta, ám kettőnél nagyobb különbséggel nem vezettek. Az első technikai szünet még Bleicherék előnyénél érkezett el, de néhány pillanattal később már fordult a kocka. Nehezen talált vissza a korábbi ösvényre a Csaba, ám apró lépésekkel igyekeztek felőrölni a három bosnyák légióst is felvonultató Jászberényt, amely azonban továbbra is tapadt a vendéglátóra. A hajrában egyenlőt mutatott az eredményjelző, de a csabai kezek nem remegtek meg, így ha minimális különbséggel, de 2.0-ra növelte előnyét a bajnok.

A harmadik etap kísértetiesen hasonlított az előzőhöz, hiszen nehezen tudta megtörni a vendégek lendületét a BRSE. Fej-fej mellett haladtak a felek, Sasa Nedeljkovic igyekezett tüzelni övéit. A hazaiak közül mindig volt valaki, aki vállára vette a csapatot és tovább lendítette a holtponton, így Tálasék végül ismét érvényesítették a papírformát és hozták a mérkőzést.

A BRSE legközelebb Gödöllőn lép pályára, vasárnap 18 órától.

Sasa Nedeljkovic: — Az edzőváltáson átesett Jászberény új energiával, új taktikával, más hozzáállással lépett pályára. Zsinórban nyolcadik győzelmünket arattuk, megoldottuk ezt a feladatot is.