Csoportelsőként az elődöntőben!

U17-es csapatunk a hétvégén a bajnokság alapszakaszában lépett pályára.
A hazai rendezésű torna tétje a csoportgyőzelem megszerzése esetén az azonnali elődöntőbe jutás volt. A csoportgyőztes a középszakaszban már nem eshet ki, az oda bejutó csapatok a legjobb 12-ben várják ellenfeleiket és egymás ellen játszhatnak majd minőségileg is jó mérkőzéseket. Az első fordulóban a BRSE szettet sem veszítve nyert, így a hétvégén az volt az elvárás, hogy folytassák a fiatalok a jó szereplésüket.
Az SZRSE elleni első mérkőzés első szettjében azonban ennek nyoma sem volt, ellenfelünk szép játékkal, kiváló centerezésekkel és kemény nyitásokkal hagyta állva csapatunkat, így nagyon sima vereség lett a szett vége.
A folytatásban magára talált a BRSE, a második-harmadik szettben dominálta a mérkőzést, és magabiztosan fordította meg az eredményt.
A negyedik szettben sem változott sokáig a játék képe, 16-9-nél már mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, amikor egy csapásra elkapta a fonalat a szegedi gárda, egy rontott hazai nyitás után, gyakorlatilag szétszerválta a hazai csapatot, majd a szett szoros végjátékát is jobban bírta, így döntő szettre mentette a meccset. A rövidített játszmában aztán ismét  a hazai csapat került fölénybe, stabilabb nyitásfogadás és keményebb támadójáték jellemezte ekkor a csabaiakat, akik egy két órás mérkőzésen szerezték meg a győzelmet és a ezzel a csoport első helyét is.
A nap második csabai érdekeltségű találkozóján, a szerényebb játékerőt képviselő DSZC Eötvös ellen a cserék is bemutatkoztak, és szép játékkal és győzelemmel hálálták meg a bizalmat.
Eredmények:

Békéscsabai RSE – Szegedi RSE 3-2 (-11,19,15,-23,10)

Békéscsabai RSE – DSZC Eötvös DSE 3-0 (6,8,11)

BRSE: Hunyadi Gréta, Radnai Lili, Tatár Noémi, Radnai Luca, Juhász Enikő,Fekete Gréta, Kucsera Jázmin, Schneider Vanessa, Endrődi Hanna, Katics Kitti, Krajcsó Emese, Kerepeczki Hanna, Lázár Kamilla. Vezetőedző: Nagy Attila. edző: Török Richárd.
Nagy Attila: Tanulságos meccs volt, az első a mai napon: gondjaink voltak a nyitás fogadással, az irányítójátékkal is, de ennek ellenére végig nagy akarattal játszottunk ma, aminek meg lett az eredménye. Dolgozni kell sokat még, de biztos vagyok benne, hogy beérik az a munka amit elkezdtünk. Örülök a csoport győzelemnek, így kicsit nyugodtabban tudunk a következő hónapokban dolgozni.