Kiváló játék, nagy győzelem!

Az U21-es csapatunk nagy feladat előtt állt hétvégén, hiszen a szomszédvár Szegedi RSE NBII-es csapatát fogadta a bajnokságban.
Mint ismeretes, az U21 es csapatok az NB II felnőtt bajnokságával játsszák közösen az alapszakaszt, így ellenfelünket nem kötötte a korosztályos korlát. A BRSE érdekes felállásban játszott, hiszen Tatár Gréta és Sebestyén Flóra sérülés, míg Szedmák Réka és Glemboczki Zóra a felnőtt keret kötelezettségei miatt nem állt rendelkezésre, így Nagy Attila három centerrel küldte pályára csapatát. Volt viszont három liberó játékos is, kik közül Juhász Réka öltött magára normál mezt, így ellensúlyozva az ütő poszt hiányát. A szokatlan felállás nem látszódott meg a csabai fiatalokon, akik ezen az estén a szép számú közönség előtt a játék minden elemében magasan ellenfelük fölé nőttek. Mindhárom szettben gyorsan, pontosan, és stabilan röplabdáztak, így rendkívül fölényes és magabiztos győzelmet arattak.
U21/NB II Nemzeti Bajnokság, alapszakasz. Békéscsaba, 100 néző.

Békéscsabai RSE – Szegedi RSE 3-0 (17,13,12)

BRSE: BOSKÓ Á, Gellén, SINKA, SZŰCS, Lenkefi, ARACZKI. Csere: KERTÉSZ, Rády (liberók), Juhász, FELD,Tatár G. Edző: Nagy Attila
Nagy Attila: Motiváltan, pontosan játszottunk ma. Nagyon örülök a felfogásnak, ami a csapaton belül kezd kialakulni. Csodálatos sportágunk van, amit csak így érdemes csinálni. Ma nagyszerűen játszottak a lányok, élvezték a játékot, és megérdemelten nyertünk ilyen arányban is.