A Forgút Bt. a 2019/2020-as idényben is a Békéscsabai Röplabda SE támogatóinak sorában!

Egy klub nem lehet sikeres stabil gazdasági háttér nélkül, melynek megteremtése sokszor emberfeletti feladatot ró a klubmenedzsmentre. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület büszke arra, hogy mélyről indulva fokozatosan bővítette támogatóinak körét. Elengedhetetlen az alázatos munka és a szakértelem, hiszen ki ne emlékezne rá, hogy a nemzetközi porondon szereplő együttesünk az előző években gyakran olyan csapatokat győzött le, melyek költségvetése többszöröse a miénknek, azonban az anyagi lehetőségek különbsége egy szint után áthidalhatatlan.

A napokban egy újabb olyan céggel sikerült szerződést kötni, aki lát fantáziát a klub szponzorálásában. A Forgút Bt. a felnőtt csapatot működtető gazdasági társasággal kötött reklámszerződésen túl, a BRSE utánpótlását is támogatja a társasági nyereségadója egy részének felajánlásával. A vállalat arculati elemei továbbra is megjelennek a mérkőzéseknek otthont adó Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Ebből az apropóból a békéscsabai székhelyű cég egyik tulajdonosával, Borbola Csabával készítettünk interjút a vállalkozásról, valamint a BRSE iránti elköteleződésről.

-Mit lehet tudni a cégről?

BCs.: A Forgút Bt. 2005 óta foglalkozik a forgalomtechnikai szakterületen. Ez azt jelenti, hogy útburkolati jeleket festünk, KRESZ-táblákat gyártunk és telepítünk, valamint értékesítjük is ezeket. Emellett ideiglenes forgalomtereléseket is végzünk útépítő cégeknek, vagy olyan vállalkozásoknak, akik közúton dolgoznak.

-Miért döntöttek a BRSE támogatása mellett?

BCs.: A BRSE a város büszkesége, mely klub neve nemcsak hazánkban, hanem a határokon túl is jól cseng. Egy-egy győzelmet követően jobb kedvel ébred a város, a klub szereplése befolyásolja Békéscsaba hangulatát. Úgy gondoltuk, hogy a csapat megérdemli a támogatást, tudunk azonosulni a célkitűzéseikkel, emellett az is fontos, hogy a klub átlátható gazdálkodást folytat. Hosszú ideje jó kapcsolatot ápolunk a BRSE vezetőségével, valamint rendszeresen járunk a mérkőzésekre, legutóbb az UTE elleni meccsen is ott szurkoltunk a csarnokban. Az együttes hosszú idő óta jó eredményekkel szerepel mind a hazai, mind a nemzetközi porondon, ehhez szerettünk volna mi hozzájárulni a támogatásunkkal, bízunk benne, hogy egyre többen követik majd példánkat.

-Nem titok, hogy több külföldi mérkőzésre is elkísérték már a csapatot, mi volt a leghosszabb túra?

Bcs.: Való igaz, több országba elkísértük már a lányokat. Voltunk már Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, sőt Franciaországban is, talán ez volt a legtávolabbi pont. Nem kizárt, hogy idén Rigában is ott leszünk. Ezeket az alkalmakat kihasználjuk a szurkolás mellett arra is, hogy megismerkedjünk az adott várossal és annak környékével is. Büszkeség, amikor csabai csapat külföldön lép pályára, jó érzés támogatni a csapatot, velük örülni egy-egy mérkőzés után.

-Milyen eredményt várnak ettől a szezontól?

BCs.: Először jussunk be a legjobb négy közé a bajnokságban és a Magyar Kupában, onnantól pedig már bármi lehet. Optimisták vagyunk, fiatal, szerethető csapatunk van, amely messzire juthat a Challenge Kupában is!