10/10 – nincs megállás!

Ellentmondást nem tűrő játékkal fektettük két vállra az Újpest együttesét!

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – UTE 3:0 (13, 14, 13)

Extraliga, 10. forduló. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Vári P., Tillmann Gy.
BRSE: Kosekova 2, Glemboczki 12, Vander Weide 16, Drpa 11, Grudina 11, Pekárik 8. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor
UTE: Pécsi, Bezsandolszka 6, Petőváry 5, Kojdova 8, Carabali 4, Rachkovska 6. Csere: Varga (liberó), Manninger 1, Boros 1, Szabó L. Vezetőedző: Horváth András.
Hazai környezetben várhatta az Extraliga következő fordulóját a házigazda BRSE. A felek a bajnokság 3. fordulójában találkoztak egymással a lila-fehérek otthonában, ahol 3:1-es vendégsiker született.
Nem sokat teketóriáztak a csapatok, mindkét fél nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe. 4:4 után aztán ritmust váltott a Békéscsaba és állva hagyta riválisát. Remek nyitások, fegyelmezett mezőnyvédekezés és nagyszerű blokkteljesítmény volt a BRSE dominancia záloga. Megérdemelten nyertük meg az első etapot.
A második szettet a fővárosiak kezdték jobban, de 6-nál egalizáltunk, sőt jelentős előnyre tettünk szert. Horváth Andrásnak pillanatok alatt mindkét idejét ki kellett kérnie. Ennek nyomán zárkózott is az Újpest, de fordítani nem tudott. Marta Drpa zseniális megoldásai, a világ bármely sportcsarnokában tapsra ragadták volna a nagyérdeműt, de a többiek is magabiztosan, ötletesen játszottak, így nem volt kérdéses ezen játékrész sorsa sem.
A harmadik etapban bontakozott ki az eddigi legnagyobb csata. Ismét az UTE kezdett jobban, de Lindsey Vander Weide vezetésével ledolgoztuk a hátrányt, majd fordítottunk. Újra fokoztuk a tempót, melyet nem tudott követni a vendégcsapat, így magabiztos győzelemmel zártuk le az összecsapást.
A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE zsinórban 10. győzelmét aratva, továbbra is őrzi vezető helyét a tabellát. Jövő héten újra rangadó vár csapatunkra, vasárnap a Fatum Nyíregyháza érkezik.
MESTERMÉRLEG:
Tóth Gábor: Az eredmény ellenére nem volt könnyű mérkőzés! Nem voltunk elég pontosak nyitásfogadásban, viszont hatékony támadásainkkal tudtuk kompenzálni ezt. Gratulálok az Újpestnek, mert ez egy fontos mérföldköve volt a visszatérésüknek.
Horváth András: Először is szeretnék gratulálni a Békéscsabának a győzelemhez. Sajnos az egy hónapos kihagyás után jelenleg építkezünk, ezt a mérkőzést is erre kell használnunk. Sokat kell még csiszolnunk a játékunkon.