BAJNOKI DÖNTŐBE JUTOTT CSAPATUNK!

Itt fekszünk, vándor vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza.

Fantasztikus győzelem után, bajnoki döntőbe jutott csapatunk!

1. MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 2:3 (17,-18,-23,20,-13)

Női Extraliga elődöntő, 4. mérkőzés, Kaposvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Mezőffy Zs., Horváth M.

Kaposvár: Király-Tálas7 , Helic 10, Matic 17, Klisura 29, Kump 13, Bodovics 7. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szűcs K. 8, Szedmák. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

BRSE: Cicic 7, Konstantinou 18, Vander Weide 23, Zhidkova 13, Pekárik 9, Grudina 7. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Csapatunk nem a legjobb előjelekkel várta az összecsapást, hiszen számos kulcsjátékosát kénytelen volt nélkülözni a szakmai stáb. Glemboczki Zóra már a szombati hazai találkozót kihagyta, míg Barbora Kosekova hétfő esti kötelező COVID tesztje lett pozitív, így a szlovák válogatott feladó sem tarthatott a csapattal. Hozzájuk csatlakozott a ma reggelre belázasodó Marta Drpa, így első számú pontgyárosa hiányában kell felvennie a kesztyűt lányainknak a bajnoki elődöntő 4. összecsapásán. A kieső játékosok pótlására, két fiatal, saját nevelésű sportoló, Boskó Ágnes és Tatár Gréta csatlakozott a kerethez.

Hazai pontokkal vette kezdetét az első játszma és a későbbiek során is a somogyiak domináltak. 12:7-es hazai vezetésnél másodszor hívta magához övéit Tóth Gábor. Becsülettel küzdő csapatunknak csupán fellángolásai voltak, így megérdemelten nyerte az etapot a Kaposvár.

Megrázta magát a második játékrészre a Békéscsaba. Nagyon elánnal harcolva szereztek néhány pontos előnyt Molcsányiék. Cicic nyitásai feladták a leckét a hazaiaknak. Megtartva a különbséget, magabiztos nyerte együttesünk a szettet.

Kiegyenlített játékot hozott a harmadik etap eleje, a felek fej-fej mellett haladtak a szett közepéig, amikor ritmust váltott a BRSE és meglépett néhány ponttal. Mindent megtett az egyenlítésért a házigazda, azonban csapatunk hősiesen védte előnyét és egy idegtépő végjátékot követően vezetéshez jutott.

Izgalmas párharcot hozott a negyedik játszma, ahol egészen a 20. pontig bírta a nyomást a Békéscsaba, ekkor elég volt néhány hiba, amit könyörtelenül kihasznált a Diamant, így hazai győzelemmel zárult az etap.

Jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett, ahol a tartalékos BRSE nézett farkasszemet az elszánt hazaiakkal. Azonban benne volt a levegőben, hogy itt csoda készülődik, hiszen csapatunk elveszett labdát nem ismerve, hatalmas szívről tanúbizonyságot téve harcolt és küzdött a győzelemért. Ezt a hősies munkát siker koronázta és leírhatatlan izgalmak után a BRSE megnyerte a találkozót, ezzel kiharcolta a döntőbe jutást.

MESTERMÉRLEG:

Sasa Nedeljkovic: Visszatekintve erre a sorozatra, úgy gondolom, hogy megvoltak a lehetőségeink, sokszor partiban voltunk. A mai meccsen sem volt ez másképp, volt esélyünk megnyerni a meccset, de nem sikerült a nehéz helyzetekben plusz energiát kifejtenünk. Gratulálok a Békéscsabának és sok sikert kívánok nekik a döntőben.

Tóth Gábor: Az első szettben nem hittünk magunkban, ami problémát okozott és nehéz volt felállni belőle. Mint a szezonban oly sokszor nemcsak taktikából és technikából vizsgáztunk jelesre, de szívből és lélekből is. Ez eredményezte ezt a sikert, ami jelenlegi helyzetünkben hatalmas dolog!