Szinte minden korosztályban pályára léptek utánpótlás csapataink

Háromcsapatos tornán vettek részt a legkisebbek!

Az Országos Mini Bajnokság III. osztályában a 4. fordulóra többszöri halasztás után Kunhegyesen került sor.
A BRSE Sárga csapata 11 fővel vett részt a háromcsapatos tornán, ahol körmérkőzéses rendszerben mindkét ellenfelével kétszer mérkőzött meg. A kiélezett meccseken minden esetben döntő szettet játszottunk.

Eredmények:
DSZC Eötvös DSE – Linamar-BRSE Sárga 1:2 (25:21, 7:25, 21:25)
Linamar-BRSE Sárga – DSZC Eötvös DSE 2:1 (17:25, 25:13, 25:21)
Kunhegyes ESE – Linamar-BRSE Sárga 2:1 (20:25, 25:20, 25:20)
Linamar-BRSE Sárga- Kunhegyes ESE 1:2 (25:12, 25:27, 22:25)

A torna különdíjasa Botyánszki Jázmin Boglárka lett.

BRSE: Balogh Flóra, Csarnai Szonja, Hardi Ajsa, Szlovák Jázmin, Kovács Nóra, Pálinkás Berta, Bálint Beatrix, Enyedi Lara, Kazár Boglárka, Kis Jázmin, Botyánszki Jázmin Boglárka

Széplaki Nóra: Végre megint pályára léphettek a lányok, akik a bizonytalan helyzet ellenére is motiváltan, szorgalmasan és kitartóan készültek az újabb küzdelmekre. A három különböző csoportból alakult csapatunk négy szoros mérkőzést játszott, ahol az utolsó pontig egymást biztatva küzdött. Jó alkalom volt ez a verseny az összecsiszolódásra és az újabb tapasztalatszerzésre. Pár ponton múlott az elsőségünk, de ezen a napon a szépen csillogó ezüstérem került a nyakunkba. Köszönöm Sinkáné Kiss Anikó és Szarvasné Pelle Míra munkáját is.

Győztes mérkőzések az U13-as korosztályban!

A Linamar-BRSE Fehér csapat vasárnap Leányfalura utazott, hogy részt vegyen az Országos Mini Bajnokság I. osztályú versenyének IV. fordulójában.

Először a szezon során eddig csak egy vereséget szenvedő MTK-val mérkőztek meg. A csabai lányok végig koncentráltan játszottak, így ők örülhettek a meccs végén.

Egyből ezután a Dunakanyar SE elleni mérkőzés következett. A viharsarkiak az előző győzelem után kicsit kiengedtek, így csak a 3. szett döntötte el a mérkőzést, mely végén a csabaiak tudtak jobban koncentrálni, ezért megérdemelten került aranyérem a nyakukba.

Linamar-BRSE Fehér – MTK Budapest 2:1 (21, 18, -17)

Linamar-BRSE Fehér – Dunakanyar SE 2:1 (9, -22, 20)

BRSE: Simon Eszter, Rab Rebeka, Baji Panni, Szabó Mercédesz, Szikora-Pribojszki Petra, Tóth Szonja, Tóth Petra, Farkas Andrea, Gulyás Bernadett, Jámbor Jázmin, Gajdács Lina, Barta Fruzsina Edző: Szarvasné Pelle Míra

Különdíjas: Farkas Andrea

Szarvasné Pelle Míra: Az első, előzetesen nehezebbnek gondolt mérkőzésen fegyelmezetten játszottunk, így megérdemelten győztünk, a második meccsen viszont csökkent a koncentrációnk, de szerencsére a végjátékban sikerült összpontosítanunk. Gratulálok a lányoknak az eddigi veretlenségükhöz!

Rákospalotán rendezték az U13 II. osztály 4. fordulóját, amin U13 Pink csapatunk vett részt.
A négycsapatos tornán először a Nyíregyháza csapatával mértük össze a tudásunkat. Az első szettben enerváltan, sok hibával játszottunk, amit az ellenfél ki is használt és 3 pontos különbséggel meg is nyerte ezt a játékrészt.
A második szettben a csapat esélyt se adva az ellenfélnek nyerte meg a szettet. A mindent eldöntő harmadik részben már jobban ment a játék, mint az első szettben és a győzni akarással se volt gond, így a végére még felzárkózott az ellenfél, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

A második mérkőzést az ismerős Miskolc ellen vívtuk és ahogy a legutóbbi alkalommal, úgy most is csak a harmadik szettben sikerült eldönteni, hogy ki nyeri a találkozót. Az első szettben főleg a nyitásokkal és az ütés elleni védekezéssel gyűlt meg a bajunk, így a miskolci alakulat 2 ponttal bizonyult jobbnak. A második részben végig irányítva a mérkőzést, magabiztosan nyertünk. A harmadik szett egy adok-kapok harc volt, amit mi nyertünk meg betartva a taktikát.

Az utolsó mérkőzést a házigazda Palota ellen vívtuk. Itt a pontos játékunkat érdemes megemlíteni. 2:0 arányban nyertünk, ezzel megnyerve a tornát!

A különdíjat Ladányi Aida érdemelte ki.

U13 II. Osztály 4. forduló

Linamar-BRSE PINK – Nyíregyháza B 2:1 ( -22, 12, 23 )

Miskolci Sportiskola “A” – Linamar-BRSE PINK 1:2 (-23, 17, 21)

Linamar-BRSE PINK – Palota RSC 2:0 (17, 8)

BRSE: Szabó Zsófia, Zsilinszki Klaudia, Huszár Lia, Kovács Alexandra, Vavrek Borka, Balogh Adél, Ladányi Aida, Kocsondi Sára, Nagy Csilla, Orvos Gréta

Németh Ferenc: Ebben a szezonban ez a torna volt számunkra a legszínvonalasabb ami az ellenfeleket illeti. Itt már mindent bele kellett adnunk, hogy a szetteket, sokszor csak a minimális kettővel, meg tudjuk nyerni. Nagyon örülök ennek a torna győzelemnek és gratulálok a csapatnak!

#####

Két győzelem a serdülőknél!

Két mérkőzés várt vasárnap serdülő csapatunkra a bajnokságban, ahol az alapszakasz második körében eddig veretlenek voltak. A csapat első számú liberójára, a válogatott kerettag Kucsera Jázminra nem számíthatott Nagy Attila, de ettől függetlenül teljes kerettel várta a kezdő sípszót a viharsarki gárda. A Gödöllő ellen kiváló kezdés után a második szettben kisebb hullámvölgybe került a csapat, hogy aztán a sima harmadik játszma után a negyedik játékrész derekán – hatot cserélve – kicsit izgalmas végjáték után nyerje a mérkőzést.

Az MTK ellen is a második szettben jött el a hullámvölgy, azonban előtte és utána is szépen játszottak a csabaiak, akik így öt mérkőzés után az alapszakasz második körében még veretlenül állnak a tabellán.

U17 I. osztály, alapszakasz 3. kör:

Linamar-BRSE – Gödöllői RC 3:1 (18,-18,10,29)

Linamar-BRSE – MTK Budapest 3:1 (19,-23,19,11))

BRSE: Endrődi Hanna, Radnai Lili, Radnai Luca ,Sinka Dalma, Laurinyecz Lilla, Katics Kitti, Fekete Gréta, Tuska Brigitta ,Schneider Vanessa, Korcsok Karolina, Lázár Kamilla, Hunyadi Gréta, Tóth Sára, Tatár Noémi.  Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: Elég hullámzó volt a játékunk mindkét mérkőzésen, talán betudható ez annak, hogy az előző két hétben nem tudtunk együtt készülni. Örülök a két győzelemnek, de a játék képe nem mindig adott vidámságra okot.

######
Ötszettes mérkőzés Tatabányán!


Az U17 II.osztályban szereplő Linamar-BRSE Ezüst csapatunk Tatabánya felé vette az irányt hétvégén, ahol egy mérkőzés várt rájuk. A házigazda TRSE csapatával mértük össze erőinket. Hosszú és izgalmas mérkőzés alakult ki a második szett elejétől, egész pontosan 2 órán keresztül folyt a küzdelem.

Az első szett közepétől “érkeztünk meg” a játékba, de sajnos a végére nem sikerült ledolgozni a pont különbséget, így az első etapot a TRSE csapata nyerte. A második játszmára határozott játékkal sikerült kiegyenlíteni és egy sokkal jobb formánkat mutatni. Ez a lendület vitt előre minket a harmadik szettben is. A véghajrában pedig az utolsó pillanatokig oda-vissza ingott a mérleg, de a szett végére sikerült megnyerni a mérkőzést a hazaiaknak.

TRSE – Linamar-BRSE Ezüst 3:2 (-18, 19, 26, -20, -13)

BRSE: Frisnyicz Karina, Bogdány Csenge, Gazsó Szofi, Kindli Rita, Melis Zsófia, Krajcsó Emese, Tóth Anna Regina, Telek Boglárka, Popa Gréta, Valastyán Panni, Lenkefi Lina. Edző: Németh Ferenc

Török Richárd: A vereség ellenére, nincs okuk szomorkodni a lányoknak. Szép labdameneteket tudtunk a saját javunkra fordítani és küzdöttünk az utolsó pontig.