Marta Drpa: újult erővel vágok neki a szezonnak!

Szerb klasszisunk második szezonját kezdi meg a Swietelsky-Békéscsaba színeiben. Marta Drpa visszatéréséről és jövőbeni céljairól mesél a legfrissebb interjúnkban.

– A 2021/2022-es szezont is a Swietelsky-Békéscsaba csapatának tagjaként folytatod. Milyen célkitűzésekkel tértél vissza?

M.D.: Több szempontból nem úgy sikerült a szezonzárás, ahogy azt elterveztem, maradt bennem / bennünk hiányérzet, szeretnénk befejezni, amit elkezdtünk! Éppen ezért elkötelezett vagyok, hogy sokkal jobban teljesítsek idén és további sikerekhez segítsem az egyesületet. Látva és tapasztalva a körülményeket a klub, a csapattársak és a stáb elkötelezettségét, nem kérdés számomra, hogy ez sikerülni is fog!

– Milyen érzés visszatérni Békéscsabára?

M.D.: Az augusztus nem tartozik a kedvenc hónapjaim közé. Nem könnyű egy hosszabb kihagyás után újra edzésbe állni és felvenni a ritmust. Immár negyedik hete zajlik a felkészülési időszak, kemény dolgozunk azért, hogy a legjobb formában mutatkozzunk be a 2021/2022-es szezonban.

Ami magát a várost illeti, szeretek itt élni. Belgrád túl nagy és forgalmas nekem, sok időmet elveszi, hogy egyik helyről a másikra eljussak, míg Békéscsabán sokszor gyalog vagy kerékpárral közlekedek.

– Mit gondolsz a csapat összetételéről?

M.D.: Örülök, hogy a játékosok nagy részét ismerem, így könnyebb a mindennapi munka, valamint a pályán is jobban tudunk együttműködni. Az új csapattársainknak is sikerült beilleszkedniük, mindenki komolyan veszi a feladatát, ennek révén optimista vagyok a jövőt illetően.

– Hogyan telt a nyarad?

M.D.: A családommal és a barátaimmal, valamint utazással töltöttem ezt a néhány hónapot. Dolgoztam azon, hogy ne kelljen mindent elölről kezdeni a felkészülési időszakban, ezért amikor Belgrádban voltam, eljártam edzeni. Úgy érzem, hogy feltöltődtem, így újult erővel tudok neki vágni az előttem álló feladatoknak.