Sűrű hétvégén vannak túl korosztályos csapataink!

Magabiztos győzelem a nyitányon!

Szombaton Kunhegyesre utazott címvédő U21-es csapatunk, ahol az NB II-es bajnokság idei első meccsét játszotta. Az első ponttól kezdve agresszív nyitások jellemezték játékukat, amivel alaposan megnehezítették az újonc hazaiak dolgát. A lendület a későbbiekben sem csökkent, tartották a két csapat közti különbséget, végül magabiztos győzelmet arattak a lelkesen küzdő házigazda ellen!

NB II F csoport 1.forduló

K-T KKSE – BRSE U21 0-3 (- 6,- 8,- 7)

BRSE: Feld Bettina, Gellén Viktória, Lenkefi Lea, Laurinyecz Lilla, Radnai Lili, Radnai Luca, Szűcs Gréta, Kucsera Jázmin. Vezetőedző: Nacsa Gábor

Nacsa Gábor: A szezon első meccsén a játékosok megfelelő hozzáállással megtisztelték az újonnan alakult, szimpatikus hazai csapatot. Sok sikert kívánunk nekik az idei évadban!
———
Besenyszögön mutatkozott be Toma Sándor csapata!
A hétvégén Besenyszögre látogatott a BRSE U15 Kék csapata, ahol a Szolnoki SPC, a Miskolci Sportiskola és a MÁV Előre Akadémia csapatai ellen lépett pályára. Sajnos a győzelem elmaradt, mind a házigazda Szolnok, mind a Miskolci Sportiskola csapata ellen nagy csatában szenvedtünk vereséget, a harmadik mérkőzésen a MÁV Előre Akadémia ellen pedig már nagyon elfáradtak a lányok.

Eredmények:

Szolnoki SPC – BRSE Kék 3-2 (-22; 21; -14; 20; 10)
BRSE Kék – Miskolci Sportiskola Sárga 2-3 (-21; 14; 23; -22; -7)
MÁV Előre Akadémia – BRSE Kék 3-1 (17; 18; -18; 12)

BRSE: Tóth Szonja, Szabó Mercédesz, Ijjas Zsófia, Barta Fruzsina, Baji Panni, Samu Lili, Szikora-Pribojszki Petra, Gulyás Bernadett, Rab Rebeka, Farkas Andrea, Kollár Kamilla. Edző Toma Sándor

Toma Sándor: A BRSE Kék csapatának első hivatalos nagypályás tornája volt a hétvégi verseny, ahol nagy elszántsággal és küzdéssel, de még a rutintalanságból fakadóan sok hibával próbáltuk felvenni a versenyt konkurens ellenfeleink ellen. Mindenki játéklehetőséget kapott és a torna végére a kezdeti izgalmak múltával egyre szebb alapjátékot tudtunk bemutatni.

—–
Sikeres szezonkezdés!

Szombaton a BRSE U15 Fehér csapata Újpesten kezdte meg a szezont, ahol háromból három alkalommal arattak győzelmet. Elsőnek egy fiatal kaposvári gárdával találkoztak, újonc csapatként nem is tudták megnehezíteni a csabai lányok dolgat, így fölényes 3:0 arányban győztünk. A következő két mérkőzés sem hozott nagy izgalmakat a viharsarkiaknak, végig irányítva a meccseket további két 3:0-ás győzelemmel zártuk a napot.

Eredmények:

RÖAK Kaposvár – BRSE Fehér  0-3 (- 13,- 7,- 12)

UTE U15 – BRSE  Fehér 0-3 (- 10,- 11,- 12)
JRK – BRSE Fehér 0-3 (- 13,- 11,- 11)

BRSE: Bánfi Panna Petra, Hermeczi Bernadett Szabina, Fekete Ramóna, Nagy Emese, Lovas Noémi, Gajdács Lina, Fürj Nóra, Matuska Orsolya, Stir Berta, Fekete Boglárka, Erdős Dalma, Liker Boglárka, Kuba Boglárka Erika. Edző: Csányi Roland

Csányi Roland: Bíztam az eredményes szezonnyitásban, amiért mindent meg is tettek az edzéseken, illetve a mérkőzéseken a lányok. A három mérkőzésen több formációt is ki tudtam próbálni, és mindben eredményes tudott lenni a csapat. Csiszoljuk még a csapatjátékunkat, a szezon során biztos, hogy lesznek kiélezettebb meccseink, ahol a legjobb formánkat kell hozzuk.
——-
Pozitív összkép!

Vasárnap hazai pályán mutatkozott be a BRSE-Pink csapata az U15 bajnokság III.osztályában. A Szolnok elleni mérkőzés szép kezdése volt a szezonnak, a mérkőzés kezdetétől fogva irányítottak a csabaiak, nem forgott veszélyben a győzelem. Rövid pihenő után a Kecskemét elleni első szettben 10-18-as hátrányból sikerült fordítani, a lányok küzdeni tudása mutatkozott meg ezekben a percekben. A következő szett közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor a kecskemétiek nagyobb sebességre kapcsoltak és végül megnyerték a találkozót. 

Eredmények:

BRSE-Pink – Szolnoki SPC Sárga 3-0 (5, 7, 16)
BRSE-Pink – KESI B 1-3 (25,- 15,- 9,-18)

BRSE: Szekeres Boglárka, Csatári Kíra, Takács Fanni, Botyánszki Jázmin Boglárka, Ancsin Flóra, Szabó Zorka, Papp Nikolett, Csontos Nóra, Erdélyi Dalma, Szalai Eszter. Edző: Nacsa Gábor

Nacsa Gábor: A játékosokat csakis dicséret illeti. Az első szettben nagyon nagy hátrányt ledolgozva sikerült bravúrral nyerni a jó erőkből álló KESI ellen. Küzdöttek, hajtottak, megpróbáltak minden tőlük telhetőt, ez most egy győztes játszmára volt elegendő. A következő fordulóban a hiányzóinkkal kiegészülve szeretnénk még jobban megnehezíteni a kecskemétiek dolgát.
——–

Sikeres első szereplés nagypályán!

Szombaton hazai pályán játszotta élete első nagypályás bajnoki mérkőzéseit az U15 III. osztályban induló BRSE-Zöld csapatunk. A lányok két ellenféllel szemben mutathatták meg jelenlegi tudásukat, felkészültségüket. Ezek közül a legfontosabb és legizgalmasabb a Szolnok elleni párharc volt, ahol több mint két órán keresztül küzdöttek egymás ellen a csapatok. Végül, az első két elvesztett szett után sikerült egyenlíteni, majd megnyerni a mérkőzést. A KISTEXT ellen minden játékos kapott lehetőséget, amellyel élni is tudtak. Szép bemutatkozás volt ez nagypályán, első éves gyermek csapatként.

Eredmények:

BRSE-Zöld – Szolnoki SPC ‘kék’ 3-2 (- 23,- 10, 20, 25, 11)

BRSE-Zöld – KISTEXT 3-0 (12, 7, 14)

BRSE: Eitel Zsófi Lili, Hering Hanna Noémi, Kender Eszter, Komlódi Luca, Koncza Boróka, Kovács Gréta, Kósa Nikolett, Nemes Renáta, Szalóki Vanda, Szász LÍvia, Széll Luca Ágota, Szikora Rebeka, Veres Alexandra, Vozár Tünde. Edző: Németh-Tóth Eszter

Németh-Tóth Eszter: Nagyot küzdöttünk az első mérkőzésen. Büszke vagyok a lányokra, mert nem adták fel egy percig sem, elhitték, hogy ez a győzelem még a miénk lehet. Egy nagyon jó ellenféllel szemben sikerült most nyernünk, remélem sok ilyen összecsapásra lesz még lehetőségünk a szezonban.