MOZGALMAS HÉTVÉGÉT ZÁRTAK UTÁNPÓTLÁS EGYÜTTESEINK

Fájó vereség!

Vasárnap este Budaörsön játszotta junior együttesünk csoportja rangadóját az NB II/U21 bajnokság alapszakaszában. A csabai lányok az októberi, első hazai fellépésükön már megtapasztalhatták a budaörsi együttes szívós játékát, akkor öt játszmában sikerült győzedelmeskedni, így most is kiélezett mérkőzésre volt kilátás.

Az első szett elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, több jó blokknak köszönhetően már 3 ponttal is sikerült elhúzniuk,amit a házigazdáknak 17 pontnál sikerült ledolgozniuk. A szoros végjátékban egy elrontott csabai szerva és két hazai ász eldöntötte a nyitófelvonás eredményét. A második játszmában végig a BDSE irányított, a csabaiak nem tudták ledolgozni hátrányukat, így két szett után megnyugtató hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A harmadik etap hasonlóan alakult az elsőhöz, a játszma elején kialakult többpontos kék-fehér vezetés a játszma közepén egyre csak csökkent, a hajrához érve a budaörsi fiatalok jobban bírták az idegek harcát és minimális különbséggel lezárták a mérkőzést. A BDSE ezzel a győzelemmel átvette a vezetést a tabellán.

Folytatás december 12-én, hazai pályán a Debrecen ellen!

NB II/U21 F csoport 7. forduló:

Budaörsi DSE-EMERICUS – BRSE 3:0 (22,17,24)

BRSE: Fekete Gréta, Feld Bettina, Gellén Viktória, Lenkefi Lea, Laurinyecz Lilla, Radnai Lili, Radnai Luca, Szűcs Gréta, Kucsera Jázmin. Edző: Nacsa Gábor

Nacsa Gábor: Egyik szemem sír, a másik nevet. Természetesen fájó, hogy elvesztettük régóta tartó veretlenségünket, de annak viszont örülök, hogy újra láttam küzdeni a lányokat, az igyekezetükkel, az akarásukkal nem volt gond. Az elmúlt időszakban többször is elégedetlen voltam a mutatott játék miatt egy könnyebb győzelem után, most viszont pont ellenkezőleg. Maradt bennem hiányérzet, de jó volt újra látni a lányokon azt a küzdőszellemet, ami több nagy sikerhez vezette már őket! 
——-

Hibátlan első kör!

Hétvégén folytatódott az U17-es I. osztályú bajnokság alapszakasza, melynek 5. fordulójára Besenyszögre utazott egyesületünk csapata, ahol két nehéz mérkőzés várt a lányokra. Az MTK és a Gödöllő is jó játékerőt képviselő egyesületnek számít, ráadásul a csapat nélkülözte Katics Kittit és Radnai Lilit is, aki kisebb vállsérülése miatt el sem utazott a kerettel. Az első mérkőzésen magabiztosan szerváló, védekező és támadó Békéscsaba lépett fel az MTK ellen, így tükörsima győzelmet arattak Nagy Attila tanítványai.   Nem volt ez másként a második mérkőzésen sem, hiszen a nehezen kezdődő első szett után,  egy magasabb sebességi fokozatba kapcsoló viharsarki alakulatot láthatott a nézőközönség, így itt is szettveszteség nélküli győzelem született. Így a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 11 mérkőzésből szerzett 11 győzelemmel, hibátlan teljesítménnyel zárta az alapszakasz első körét.

U17.I.o. Alapszakasz, 5. Forduló.

BRSE Fehér – MTK Budapest 3:0 (11,18,11)

BRSE Fehér – Gödöllői RC 3:0 (24,21,11)

BRSE: Fekete Ramóna, Fekete Gréta, Tuska Brigitta, Erdei Kinga, Radnai Luca Korcsok Karolina, Nánási Zoé, Lázár Emese, Gajdács Lina, Erdős Dalma,  Gulyás Bernadett, Matuska Orsolya. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: Kicsit tartalékosak voltunk, de így is nagyszerűen játszottunk. Remekül küzdöttek a lányok, igaz a második mérkőzés első szettjébe belealudtunk, de a csapat erejét mutatja, hogy ötpontos hátrányból is meg tudta fordítani a találkozót.

——

Kettős győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Ismét hazai környezetben rendezte meg a BRSE az U17 II. osztály 5. fordulóját. Az alapszakasz utolsó fordulójában az UTE csapatával kellett a viharsarkiaknak megküzdenie. Pontos alapjátékkal és taktikus szervákkal sikerült az ellenfelet 3:0 arányban legyőzni.
A második találkozón a Kispest együttesével nézett szembe a csabai alakulat. Lendületes és lelkes játékkal őket is sikerült 3:0-ra legyőzni.
Az alapszakasz végén a 3. helyen végzett a BRSE – Kék csapata a 12 csapatos U17 II. osztály Keleti csoportjában.

U17 II. Osztály 5. forduló

BRSE Kék – UTE 3:0 (19, 18, 9)

BRSE Kék – Kispest SE A 3:0 (18, 19, 12)

BRSE: Hajdu Réka, Frisnyicz Karina, Krajcsó Emese, Bánfi Panna, Fürj Nóra,Szécsi Panna, Tóth Adrienn, Valastyán Panna, Nagy Emese, Liker Boglárka. Edző: Németh Ferenc

Németh Ferenc: Gratulálok a csapatnak a két győzelemhez! Lezárult az alapszakasz. A 3. hely, amit sikerült elérnünk, úgy gondolom reális annak fényében amennyi sérültem és betegség miatt távol maradt játékosom volt az elmúlt hónapokban. Remélem a jövőben több játékossal tudok majd edzeni és a mérkőzéseken is teljes lesz a keret. Akik a nehézségek ellenére is motiváltan jártak edzésre, azoknak köszönöm szépen a kitartást!
——

Határozott játék a kecskeméti tornán

Szombaton Kecskeméten került megrendezésre az Országos Mini Bajnokság III. osztályú versenyének második fordulója.
BRSE Pink csapatunk először a Kazincbarcika ellen lépett pályára. Habár a csabaiak végig megilletődötten játszottak, sikerült megnyerniük a mérkőzést.
Egyből ezután a Jászberény következett. A találkozó nagy csatát hozott, de a döntő szettben a viharsarkiak koncentráltak jobban, így ők örülhettek a végén.
A nap utolsó ellenfele a házigazda csapat volt. A BRSE-s lányok lelkesen és határozottan játszottak, így veretlenül zárták a tornát.
Országos Mini Bajnokság, III. osztály

BRSE Pink – VRCK 2:1 (16,16, -23)

BRSE Pink – NBARA2 2:1 (19, -22, 16)

BRSE Pink – KESI ‘C’ 2:1 (11, 21, -15)

BRSE Pink: Csarnai Szonja, Nagy Csilla, Gecse Szixtina, Kazár Boglárka, Nagy Noémi, Bálint Beatrix, Fekete Adrienn, Krizsán Emma, Sode Olívia.
Edző: Szarvasné Pelle Míra

Szarvasné Pelle Míra: Mérkőzésről mérkőzésre felszabadultabban és ezáltal kevesebb hibával játszottunk. Több hiányzónk is volt, így még értékesebb ez a három győzelem!
——-
Hasznos erőfelmérőn van túl a BRSE Zöld csapata

 

December 5-én, vasárnap került sor az Országos Mini Bajnokság második fordulójára a BRSE ZÖLD csapata számára.
Hazai környezetben egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártuk a versenyt.

Eredmények:

TVSE – BRSE Zöld 2:1 (15, -22, 7)
BRSE Zöld – Nagyboldogasszony Röplabda Akadémia 2:1 (8, -23, 20)
DEAC – BRSE Zöld 3:0 (16, 15, 13)

BRSE: Erdélyi Tamara, Gólya Enikő, Hermeczi Nikolett, Holodnyák Dalma, Korcsok Réka, Kurilla Emese, Lakatos Dorina, Ravasz Lilla, Rondic Neira, Szeverényi Adél. Edző: Széplaki Nóra

Széplaki Nóra: Formálódó csapatunk lelkesen küzdött a mérkőzéseken. Nyitásaink hatékonyabbak lettek, de még sok munka vár a lányokra.
——-

Szupermini verseny hazai pályán

Vasárnap hazai pályán játszották a szezon első versenyét az U11-es szupermini korosztályú játékosaink. A tornán 5 csapat mérte össze jelenlegi tudását, a 3 hazai csapaton kívül 2 szolnoki együttes is részt vett a versenyen. Mindenki négy mérkőzést játszott, így számos lehetőség volt a gyakorlásra, önfeledt játékra. A kezdeti izgalmakat gyorsan leküzdve szép labdamenetek, ügyes megoldások jellemezték a játékot.

Résztvevő csapatok: SZOLNOKI SPC Tiszaparti, SZOLNOKI SPC ‘kék’, BRSE-Fehér, BRSE-Kék, BRSE-Pink

BRSE-Fehér: Baiczer Niké, Botyánszki Málna Boróka, Csicsely Ágnes, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Szarvas Kitti, Szikora Réka. Edző: Németh-Tóth Eszter

BRSE-Kék: Bánfi Bianka, Bohus Réka, Dóczi Bianka, Keresztúri Lara, Reisz Hédi, Potocska Bianka, Szabó Adrienn, Varga Szonja
Edzők: Sinkáné Kiss Anikó, Németh-Tóth Eszter

BRSE-Pink: Bádon Hanna, Bócsik Lili Abigél, Hugyecz Hanna, Kun Zorka, Lovas Anna, Molnár Elizabet
Edző: Széplaki Nóra