Ötszettes drámai küzdelemben a házigazdák skalpját is megszereztük!

CSM Lugoj (román)–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (23, -24, -20, 23, -10)
Nemzetközi Felkészülési Torna, Lugos.

Békéscsaba: Olyniik, Aktas 13, Vasileva 16, Oikonomidou 10, Pintér 11, Bodnár 4. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók) , Bagyinka 5, Tuska, Glemboczki 14, Drpa 19, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor

🟦 Szombaton a házigazda CSM Lugoj ellen folytatta szereplését csapatunk a nemzetközi felkészülési tornán. Ellenfelünk több, nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékossal erősített, akikkel a román bajnokság egyik esélyesévé nőtték ki magukat.

1️⃣ A tegnapi találkozóhoz hasonlóan az öltözőben maradt csapatunk, az első 5 pontot a hazaiak szerezték. Rendeztük a sorokat, elkezdtük a különbség faragását, de akadozó nyitásfogadásunk miatt nem volt hatékony a kísérlet. Bátran keverte a kártyákat Tóth Gábor, érkezett Bagyinka, Tuska és Kertész, Oikonomidou termelte a pontokat, azonban csak lassan akart csökkenni a differencia. Végül, ha nüanszokkal is, de a hazaiak ünnepelhettek.

2️⃣ A második felvonás elejét csabai dominancia jellemezte. Aktas remek nyitássorozata mellett a szorgos mezőnymunka repítette csapatunk szekerét. Aztán elég volt egy apró megingás, és 15-nél egyenlőt mutatott az eredményjelző. A hajrában óriási küzdelem bontakozott ki, érkezett Marta Drpa, aki rögtön ponttal tette le névjegyét. Növelték a nyomást a házigazdák, azonban derekasan álltuk a sarat és a második szettlabdánkat értékesítve kiegyenlítettünk.

3️⃣ A harmadik játékrészben folytatódott az öldöklő csata, parádés labdameneteknek tapsolhatott a nagyérdemű. Fej-fej mellett fordultak a hajrára a felek, ahol Aktas újabb védhetetlen nyitásai, valamint Pintér Andrea blokkjai felénk billentették a mérleg nyelvét.

4️⃣ Jöhetett a negyedik etap, ahol – bár fáradtak a csapatok – több lett a ki nem kényszerített hiba, de a tempó nem csökkent. 15:15 után 4 lugosi pont jött zsinórban, nem is maradt el a BRSE időkérése. Hatásos volt a fejmosás, mert jött az újabb fordulat, és 20:21-nél már mi vezettünk. Itt sem volt még vége, hiszen két szerencsés ponttal előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a házigazda, amit megtartott a szett végéig.

5️⃣ Következett a mindent elődöntő játékrész, ami csabai ponttal indult, de jött egyből a hazaiak válasza. 4:8-nál fordultak a felek, elsősorban Drpa volt elemében. Zárkózott a román együttes, de a legnehezebb pillanatokban mindig volt valaki csapatunkban, aki a sereg élére állt. Ennek köszönhetően egy emlékezetes ütközetben múltuk felül a házigazdákat!

Mestermérleg: 👇

Tóth Gábor:

„Helyenként jó röplabdát láthatott a lelkes közönség. Minden játékosunk szerepet kapott és kitette a szívét a pályára.
Ezeket az értékeket szeretném viszontlátni a folytatásban.”