Győzelemmel kezdték a legfiatalabbak az országos bajnokságot!

Újabb mozgalmas hétvégét zárt a BRSE utánpótlása, ugyanis az NB I-es, U20-as és U17-es csapataink mellett az U12-es gárda is pályára léphetett – végre. A debütálás nem is sikerülhetett volna jobban, Nagy Attila tanítványai két sikerrel nyitották az alapszakaszt!

🟦 NB I

Pénteken a felnőttek rangadója előtt az NB I-es bajnokságban is egy hatalmas csatára lehetett számítani. A Vasas–Békéscsaba összecsapások hosszú évek óta rangadónak számítanak az utánpótlás korosztályos döntőkben. Most is ezt várta mindenki, de a nagy küzdelem elmaradt, a fővárosiak minden játékelemben jobbnak bizonyultak viharsarki ellenfelüknél. A BRSE ezen a napon nélkülözte két játékosát is, illetve a héten több sérülés is sújtotta a csapatot, de ettől eltekintve az óbudaiak győzelme megérdemelt volt, hiszen sokkal kiegyensúlyozottabban és eredményesebben teljesítettek, mint a csabaiak.

Női NB I:
Vasas SC–Békéscsabai RSE 3:0 (15, 13, 15)
Folyondár utca, 120 néző. V: Barabás, Gyulai.

Vasas SC: Imre 4, Fekete F. 7., OLCSVÁRY 20, BOTYÁNSZKI 10, NAGY S. 12, MÄRCZ 2. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Jámbor 2, Szabó A., Tóth S. Vezetőedző: Kőnig Gábor.

BRSE: Tuska 2, Korcsok, Szatmári, Sinka 13, Lázár 3, Fekete G. 3. Csere: Kucsera (liberó), Erdei 2, Fekete R. 2, Mikus 1, Szécsi 1. Vezetőedző: Nagy Attila.

Kőnig Gábor: 

„Csalóka az eredmény, mert a Békéscsaba tud ennél jobban játszani, de gyorsan hozzáteszem, hogy mi is. A legfontosabb az volt, hogy vissza tudtuk ültetni a lányokba a hitet és a játék iránti elszántságot, és amit múlt héten hiányoltam, hogy nem akarták a győzelmet, most azt is viszontláttam. Örülök, hogy mindenkire számíthatok: eddig bármilyen felállásban játszottunk, ugyanazt a teljesítményt tudtuk nyújtani.”

Nagy Attila: 

„Nem sok esélyünk volt ma, látva a játék képét. Ilyen arányban is megérdemelt a Vasas győzelme, mert sokkal jobban, összeszedettebben játszottak nálunk.”

🟦 U20

Budapesten került megrendezésre az U20 I -II. osztály osztályozója. Erős ellenfelekkel álltunk szemben, kiváló játékkal rukkolt elő a Balatonfüred és a Vasas gárdája is. A Balatonfüred játékát ez első két szettben sikerült semlegesíteniük a mieinknek, majd jött a visszaesés. Szerencsére nem tartott sokáig, így a negyedik etapban le is tudták zárni a csabai lányok az első mérkőzést. A feljutásról döntő mérkőzés igazi rangadó hangulatban zajlott. Közel voltak a viharsarki lányok, hogy felborítsák a papírformát, de végül a fővárosi gárda bírta jobban a végét, így bentmaradt az első osztályban.

Eredmények:
Szent Benedek RA Kék–BRSE KÉK 1:3 (-16, -14, 20, -20)
Vasas SC U20–BRSE KÉK 3:1 (-22, 20, 15, 17)

BRSE: Hermeczi Bernadett, Bánfi Panna, Tóth Adrien, Erdős Dalma, Matuska Orsolya, Lovas Noémi, Csatári Zsanna, Fekete Boglárka, Mészáros Petra, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland: 

„A mai napon olyan játékkal rukkoltak elő a lányok, hogy olykor-olykor tátva maradt a szám. Le a kalappal, hogy egy jó erőkből álló Vasas ellen is egyenrangú félként játszottak szinte végig. Küszöbön volt a papírforma felrúgása, igyekszünk továbbfejlődni a lehető legtöbbet.” 

🟦 U15

Vasárnap Budapestre utazott a BRSE Zöld csapat, ahol az U15-ös bajnokság II.-III. osztály keleti csoportjának osztályozó versenye került megrendezésre. Három csapat volt érintett a megmérettetésben: az UTE U15 Fehér, az EVSI-A, valamint a BRSE Zöld csapata. A lebonyolításból adódóan mindenki játszott mindenki ellen, a torna tétje nem kevesebb volt, mint a II. osztályba történő feljutás. 

A csabai lányok első mérkőzése már rögtön rangadó volt, ahol az egriekkel találkoztak. Egy majdnem kétórás küzdelem során ugyan még sikerült 2:0-ás szetthátrányból fordítani, de a döntő szettben alábbhagyott a koncentráció, így sajnos az Eger húzta be a győzelmet, és mivel ők addigra lejátszották az UTE elleni mérkőzést is, amely szintén sikert hozott számukra, így el is dőlt a feljutás sorsa. A második összecsapáson az UTE ellen mutatták meg tudásukat a BRSE játékosai, ahol könnyed játékkal, töretlen lelkesedéssel húzták be a győzelmet. 

Eredmények:
BRSE Zöld–EVSI-A 2:3 (-22, -21, 12, 19, -5)
BRSE Zöld–UTE U15 Fehér 3:0 (8, 15, 16)

BRSE Zöld: Botyánszki Boglárka, Eitel Zsófi, Huszár Kamilla, Kazár Boglárka, Kender Eszter, Kovács Nóra, Rácz Hanna, Szabó Zsófia, Szalai Eszter, Szikora Rebeka, Zsilinszki Klaudia.

Németh Ferenc: 

„Sajnálom az Eger elleni első két vesztes szettet. Az ötödiket megnyerni már nem volt esélyünk. A második mérkőzésén az addig kevesebbet játszó játékosok kaptak több lehetőséget, akiknek sikerült is élni a bizalommal.”

🟦 U12

Elkezdődött a kisminisek országos bajnoksága is, ebben a sorozatban a 2011. január 1. után született játékosok vehetnek részt, 3-3 elleni játékban, 6×6 méteres térfélen folyik a küzdelem. A viharsarki lányok nagyszerűen kezdtek, mind az MTK, mind a Nyíregyháza ellen magabiztos, szép játékot bemutatva gyűjtötték be a két győzelmet vasárnap a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

Eredmények U12 I. osztály, alapszakasz, 1. forduló:
BRSE Kék–MTK Budapest 3:0 (13, 10, 4)
BRSE Kék–Nyíregyháza 3:0 (6, 13, 5)

BRSE: Csicsely Ágnes, Baiczer Niké, Szarvas Kitti, Botyánszki Boróka, Litauszki Anita. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Már nagyon várták a lányok ezt a napot, hiszen volt olyan játékos, aki még ebben a szezonban nem tudott pályára lépni. Örülök neki, hogy ilyen szépen játszottunk és két győzelemmel kezdtük a bajnokságot.”