Győzelem Ausztriában, a legjobb 4-ben vagyunk a MEVZA-ban!

Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák)–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-20, -19, -17)
MEVZA-kupa, alapszakasz, Linz. Vezette: Schimpl, Jurácek.

Linz: Pavlova 4, Maass 1, Botkin 11, Vera 3, Hohenauer 4, Kekauoha 9. Csere: Hager (libero), Mehlem 2, Ubiparip 3, Trathnigg 1, Serramelera 1. Vezetőedző: Facundo Morando.

BRSE: Drpa 17, Vasileva 16, Glemboczki 9, Bodnár 6, Pintér 7, Bagyinka 2. Csere: Kertész (libero), Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Négy meccs vár ezen a héten a Swietelsky-Békéscsabára, a legelső rögtön az osztrák bajnokság éllovasának, a Linznek az otthonában. Tóth Gábor csapata eddig veretlenül menetelt a MEVZA-kupában, és egy ausztriai győzelemmel bebiztosíthatta a helyét a legjobb négy között.

1️⃣ Kissé álmoskásan kezdtük a találkozót, hiába vezettünk eleinte, a Linz fordított és nekünk kellett futni az eredmény után. 8:8-nál megráztuk magunkat és Marta Drpa pontjaival megléptünk, a hazaiak 9:12-nél időt kértek, de ezzel sem tudtak minket lelassítani. Aztán 10:16-nál magukra találtak az osztrákok, egymást után három labdamenetet is megnyertek, ekkor Tóth Gábor mutatta be a T betűt. Mivel ez nem volt hatásos és egyenlítettek a hazaiak, ezért ezt nem sokkal később újra meg kellett tennie. Másodjára már eredményes volt a fejmosás, Ralitsa Vasileva ászával pedig háromra nőtt a különbség. A hajrára még tovább növeltük a fórunkat, végül Glemboczki Zóra értékesítette az ötből a második szettlabdánkat.

2️⃣ Lendületesen vágtunk bele a második játékrészbe, aztán 5:3-as vezetésnél egy kicsit megijedtünk, ugyanis Pintér Andrea a földön maradt egy talajfogás után, de szerencsére tudta folytatni a játékot. És ha már ott volt, bemutatott egy szép blokkot, az előnyünket pedig fokozatosan növeltük. A Linz nem hagyta magát és a szett derekán elkezdett zárkózni, de Drpa ásza lehűtötte a kedélyeket, és a folytatásban is magabiztosan őriztük a 3-4 pontos különbséget. Tóth Gábor jó érzékkel kért időt 18:21-nél, ugyanis a következő nyitást elrontották a hazaiak, majd ismét öt játszmalabdával gazdálkodhattunk, Pintér blokkja pedig már elsőre megjött, amivel behúztuk a 2. etapot.

3️⃣ Szorosan indult a harmadik felvonás is, egyik fél sem tudott ellépni a másiktól. Először 6:8-nál volt közte kettő, szerencsére a mi javunkra, ám villámgyorsan egyenlített a Linz. Ez a fajta jojózás egészen 11:13-ig tartott, amikor az osztrákok időt kértek, és bár innen még fel tudtak jönni mínusz 1-re, a folytatásban már nem sok babér termett számukra. Egyre nagyobb előnyt építettünk ki és eljutottunk nyolc meccslabdáig, amelyek közül a másodikat sikerült megcsinálnunk Vasileva révén.

Ezzel pedig eldőlt, hogy ott leszünk a MEVZA-kupa legjobb négy csapata között! Folytatás szerdán, immáron Mariborban.

Tóth Gábor:

„Fontos volt a jó kezdés, hiszen nagyon nehéz hét áll előttünk. A legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot és ez sikerült.”

Facundo Morando:

„Gratulálok a Békéscsabának, jól játszottak, de mi is megkönnyítettük a dolgukat néhány hibával. Ennyi rontás nem fér bele egy ilyen erős csapat ellen.”