Anastasiya Bezsonova a BRSE új játékosa!

Ukrán születésű, de azeri válogatott sportolóval erősített a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE.

A 21 éves, 188 cm magas nyitásfogadó ütő, fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal bír. A játékos Ukrajnában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd az európai kupaporondon is érdekelt azeri Rabita Baku szerződtette, ahol Zoran Gajic mester keze alatt dolgozott, a korábban Békéscsabán szereplő Ksenija Ivanovic csapattársaként. Később megfordult Szlovéniában, ahol bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a szezon végén, majd a román bajnok Alba Blaj együttesében is.

Nyitásfogadó ütő posztra eddig Glemboczki Zóra és Lindsey Vander Weide állt Tóth Gábor vezetőedző rendelkezésére, rajtuk kívül pedig saját nevelésű utánpótláskorú sportolók. Tekintettel arra, hogy a csapat három sorozatban is érdekelt, fontos volt bővíteni, erősíteni a keretet.

“Anastasiya jó szellemű, sokra hivatott játékos, akit már tavaly is szerettünk volna leigazolni. Az elmúlt 10 napban a csapattal készült és meggyőzött minket arról, hogy jelentős erősítést jelent, valamint korábbi sérülése már a múlté. Beilleszkedett a csapatba, motivált, szépen dolgozik.” – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.